Categorii: Fotbal, Stiri

Guardiola incearca un sistem revolutionar si unic in fotbal

Guardiola e aproape de a face un transfer care sa porneasca o adevarata nebunie – Bayern poate fi prima echipa care sa trimita pe teren numai mijlocasi!

Bayern Munchen a castigat tot ce se putea castiga in sezonul precedent – sub comanda lui Heynckes, Bayern a reusit prima tripla din istoria clubului! Acesta s-a retras insa din activitate iar locul i-a fost luat de catre Pep Guardiola. Acesta a facut minuni cu Barcelona insa noua provocare pare si mai dificila – acum preia o echipa care a parut fara cusur in precedentul sezon!

Pep e aproape de a transfera un nou jucator – este vorba de Thiago Alcantara de la Barcelona. Aducerea spaniolului ridica semne de intrebare pentru jurnalistii germani. Asta pentru ca lotul lui Bayern este acum plin de mijlocasi – nu mai putin de 12 jucatori evolueaza pe acest post!

Jurnalistii de la Bild au creat o ilustratie in editia tiparita de astazi prin care au aratat ca Pep poate folosi un sistem nebun – 1-8-1! Iar asta pentru ca Javi Martinez va fi reprofilat in fundas central, lucru confirmat chiar de Pep, iar Mario Gotze poate fi un ‘fals 9’.

Iata echipa nebuna pe care o poate folosi Guardiola:
Neuer – Javi Martinez – Ribery, Luiz Gustavo, Kroos, Thiago, Shaqiri, Schweinsteiger, Mueller, Robben – Goetze

Desigur ca sansele ca Pep sa alinieze un astfel de 11 sunt mici insa va fi oricum extrem de interesant cum va juca Pep Guardiola avand atatia mijlocasi de top in lot.

Scrie un comentariu