Categorii: Stiri

Inca o victorie la polo, dar indirectele ne dau batai de cap

Nationala masculina de polo a Romaniei a bifat a treia victorie din patru partide la turneul preolimpic de la Edmonton, dar in mod paradoxal calificarea la Jocurile Olimpice pare acum mai departe decat cu o zi in urma. Si aceasta deoarece Grecia, invinsa de „tricolori”, a castigat in fata Germaniei, complicand foarte tare grupa.

Elevii lui Istvan Kovacs nu au convins nici in meciul cu Olanda si au avut o evolutie la fel de slaba ca impotriva Macedoniei. Totusi, de data asta, poloistii nostri au controlat partida, in ciuda faptului ca nu au reusit sa se desprinda in niciun moment. Primele doua acte ale meciului s-au terminat la egalitate, 1-1, apoi 3-3, sfertul trei fiind decisiv pentru stabilire castigatoarei.

In acesta, romanii au inscris de doua ori fara sa primeasca niciun gol si au dus scorul la un linistitor 6-4. Ultimul act al meciului a fost egal, 1-1, asa ca scorul final a fost un 7-5 destul de „subtire”, daca e sa tinem cont de diferenta teoretica de valoare dintre Romania si Olanda.

Pentru echipa noastra, au inscris Cosmin Radu, de doua ori, Diaconu, Iosep, Ramiro Georgescu, Alex Matei si Ghiban. Ultimul meci din grupa va avea loc vineri dimineata, de la ora 2:00, si se va disputa impotriva redutabilei echipa a Muntenegrului, neinvinsa inca la turneul de la Edmonton.

In celelalte partide ale grupei, Muntenegru a invins la scor Macedonia, 14-6, in vreme ce Grecia s-a impus oarecum surprinzator in fata Germaniei, cu scorul de 11-9. Asa cum spuneam, victoria Greciei le da mari batai de cap poloistilor nostri, cei care vor avea nevoie macar de un egal cu Muntenegru pentru a-si pastra locul doi in grupa, ocupat in acest moment.

In cazul foarte probabil in care Romania va pierde in fata ex-iugoslavilor, Cosmin Radu si compania au sanse mari sa incheie grupa pe locul patru. Daca acest lucru se va intampla, meciul decisiv pentru calificarea la Olimpiada se va disputa cel mai probabil in fata Spaniei, cea care conduce la pas grupa B.

 

Scrie un comentariu