Categorii: Stiri, Tenis

La Bucuresti se vorbeste din nou franceza! Gilles Simon a castigat pentru a treia oara Open Romania

Dupa o saptamana de tenis de mare calitate, de spectacol, dar si de surprize, francezul Gilles Simon, al 12-lea jucator al lumii, a reusit sa se impuna in concursul de simplu din cadrul turneului BRD Nastase Tiriac Trophy. Simon a reusit sa-si adjudece al treilea titlu din cariera la Bucuresti si va pleca acasa cu trofeul de cristal pus in joc de organizatori.

Favorit numarul unu al competitiei de simplu, Simon s-a impus destul de usor in finala, traseul pana in ultimul act al turneului nefiind insa unul chiar simplu. Francezul a avut mari emotii in sferturi de finala, impotriva lui Lukasz Kubot, polonezul reusind sa castige primul set si sa-i dea mari batai de cap lui „Gilou”.

Italianul Fabio Fognini, aflat la prima finala ATP din cariera, nu a facut fata la fel de bine tavalugului francez si a cedat in minim de seturi, scor 4-6, 3-6. Peninsularul a fost protagonistul a doua din marile surprize ale tabloului de simplu in acest an, eliminandu-i pe cipriotul Marcos Bagdatis, dar si pe Andreas Seppi.

Atat Simon, cat si Fognini vor face pasi importanti inainte in clasamentul mondial de simplu dupa performantele de la Bucuresti. Astfel, francezul de 27 de ani, castigator la Bucuresti si in 2007 si 2008 va urca o pozitie, pana pe 11, si se va apropia extrem de mult de revenirea in top ten, acolo unde s-a mai aflat in urma cu trei ani.

In ceea ce-l priveste pe Fognini, acesta poate incepe sa-si recladeasca un sezon care parea compromis si in care nu reusise practic nicio performanta de luat in seama. Italianul de 24 de ani, clasat pe 57 la debutul BRD Nastase Tiriac Trophy, va face un salt de opt sau noua locuri in clasamentul mondial si va reveni astfel printre cei mai bine clasati 50 jucatori de tenis ai lumii.

Daca pe tabloul de simplu s-a vorbit franceza, italiana, germana si chiar maghiara, numai romana nu, pe tabloul de dublu Horia Tecau ne-a facut o surpriza extrem de placuta. Acesta, impreuna cu suedezul Robert Lindstedt, au reusit sa cucereasca trofeul, primul titlu al unui roman la Bucuresti dupa cel din 1998 al lui Andrei Pavel si Gabriel Trifu, obtinut tot in proba de dublu.

Lindstedt si Tecau au avut mari emotii in a se califica in finala, trecand greu de Paul Hanley si Jordan Kerr in semifinale, dar in ultimul act al competitiei au castigat destul de clar. Polonezul Lukasz Kubot si francezul Jeremy Chardy nu au opus rezistenta impotriva „baietilor nostri” decat in primul set al disputei, castigat de ai nostri cu 7-6, setul doi fiind unul fara istoric si adjudecat la pas, scor 6-3.

Scrie un comentariu