Categorii: Stiri

Larisa Iordache, medalii de argint la individual si sarituri la Europenele de gimnastica

Campionatele Europene de gimnastica, editia 2013, sunt in plina desfasurare la Moscova. Scoala romaneasca de gimnastica continua traditia si aduce medalii pentru Romania.
In prima zi a finalelor din capitala Rusiei, vineri, Larisa Iordache (foto) a obtinut titlul de vicecampioana europeana la individual compus. Romanca putea chiar sa se impuna, insa a avut o evolutie sub asteptari la ultimul aparat. De fapt a fost o lupta intre romance si rusoaice; primele 4 pozitii fiind castigate de aceste tari.
Larisa a inceput bine cu o nota destul de mare, 14.833, la barna, aparatul sau preferat. A evoluat cu bandaje pe ambele picioare, cu bucati de leucoplast pe sub costum.
A urmat un 14.866 la sol si un 14.900 la sarituri, reprezentanta noastra fiind lidera inaintea ultimului schimb.
La paralele Larisa Iordache nu a fost notata decat cu 13.833 si a ratat aurul in favoarea reprezentantei gazdelor, Aliya Musfina. Ca si in alti ani, paralele nu ne-au fost favorabile.
Cealalalta romanca prezenta in finala de la individual compus, Diana Bulimar, a terminat pe locul 4.

Clasamentul final la individual compus:
1 . Aliya Musfina (RUS) 59,032
2. Larisa Iordache (ROM) 58,432
3. Anastasia Grisina (RUS) 57,932
4. Diana Bulimar (ROM) 57,065

Sambata au inceput finalele pe aparate, prilej pentru Larisa sa isi mai adauge in palmares inca o medalie de argint. Finala la sarituri avea ca favorite pe rusoaica Paseka si pe elvetianca Giulia Steingruber. Larisa Iordache a intrat a treia in concurs si a avut doua saritri bune, prelund conducerea in clasament cu media 14,466. Larisa s-a mentinut lidera pana la a sase sportiva, elvetianca Giulia Steingruber, care a trecut prima cu 14,750. Olandeza Noel van Klaveren, penultima in concurs, a reusit sa o egaleze pe Larisa. Ultima a evoluat rusoaica Paseka, care a riscat sa forteze, cu o saritura care nu o stapanea bine, pentru medalia de aur. Dar gimnasta din Rusia nu a reusit sa se concentreze in conditiile stresului competitional, ratand ambele (!!) sarituri. Medalii : Giulia Steingruber aur pentru Elvetia, Larisa Iordache, argint pentru Romania, Noel van Klaveren argint pentru Olanda.

Scrie un comentariu