Categorii: Stiri, Tenis

Let the show begin! John McEnroe va disputa doua meciuri demonstrative la BRD Nastase Tiriac Trophy

Daca in urma cu o saptamana ne-am bucurat sa aflam ca tabloul principal al turneului de tenis BRD Nastase Tiriac Trophy va cuprinde nume ca ale lui Gilles Simon, Jurgen Melzer sau Marcos Baghdatis, astazi trebuie sa ne entuziasmam dupa ce am aflat cine va fi adevarata vedeta a turneului bucurestean.

John McEnroe este unul dintre cei mai cunoscuti jucatori de tenis din istorie, talentul sau fiind depasit doar de temperamentul extrem de vulcanic din vremea in care inca activa in acest sport. Ajuns acum la 53 de ani, americanul va veni sa faca spectacol la Arenele BNR din Bucuresti, acolo unde va disputa doua partide demonstrative.

Prima dintre acestea il va pune in mare dificultate pe americanul nascut in Germania de Vest, adversarul lui McEnroe urmand a fi mult mai tanarul Andrei Pavel intr-o partida de simplu care se anunta de exceptie. Dupa meciul de simplu, cel care are sapte titluri de Mare Slem in palmares se va simti probabil mai bine in compania unor alti ”batranei” de talia sa, Ilie Nastase si iranianul Mansour Bahrami.

Cei trei il vor avea de partea lor si de aceasta data pe Andrei Pavel intr-o partida de dublu care va incinge cu siguranta spiritele in tribunele batranului teren de tenis din Cotroceni.

McEnroe face de multi ani spectacol in meciuri demonstrative de tenis, dar se va afla pentru prima data la Bucuresti. Din palmaresul americanului dintre 1978 si 1992, fac parte nu mai putin de 77 de titluri la simplu si 71 la dublu. Cele mai importante victorii ale sale au avut loc la Wimbledon, in 1981, 1983 si 1984, si la US Open, in 1979, 1980, 1981 si 1984. John McEnroe a fost timp de mai multa vreme numar unu mondial atat in clasamentul de simplu, cat si in cel de dublu.

In continuare va invitam sa urmariti o scurta compilatie a crizelor de nervi care l-au facut pe John McEnroe celebru in lumea tenisului in anii ’80, acesta fiind iubit de unii amatori ai tenisului datorita ”spectacolului” pe care il facea in teren, dar si urat de multi pentru modul in care nu se putea controla in a se certa in permanenta cu arbitrii.

Scrie un comentariu