Categorii: Handbal, Stiri

Liga Campionilor – un vis prea indepartat pentru Olchim

Sperantele de aducere a trofeului Ligii Campionilor in Romania in acest sezon sunt din ce in ce mai mici pentru Oltchim, care a pierdut primele doua meciuri din faza grupelor prinicipale.

Dupa ce in prima partida a pierdut scor, 22-23 pe propriul teren cu maghiarele de la Ferencvaros, Oltchim arata ca este departe de forma aratata in faza grupelor, cand a castigat toate cele 6 meciuri, fiind invinsa in al doilea meci din grupa principala II a Ligii Campionilor de echipa slovena RK Krim Mercator Ljubljana, scor 28-24 (13-10). Campioana Romaniei conducea in minutul 6 cu 1-3, dar Krim a ripostat, profitand de cateva atacuri adverse ratate, 4-3 (min. 10). Dupa un sfert de ora, Krim conducea cu doua goluri, 7-5, jocul Oltchimului fiind pigmentat cu greseli tehnice. Managarova a adus egalarea, 8-8 (min. 20), iar in poarta a intrat Navarro, Paula Ungureanu fiind inlocuita. Jucatoarele slovene de la linia de la 9 metri, Penezici si Lazovici-Varlec, au continuat insa cu goluri imparabile, 13-9 (min. 28) si 13-10, la pauza, dupa 30 de minute in care Oltchim a alternat jocul bun cu momente lipsite de inspiratie.
Dupa pauza, Bulatovici a marcat doua goluri consecutive, 13-12, readucand sperantele si fanilor valceni care s-au deplasat in Slovenia. Au urmat trei atacuri ratate copilareste in niciun minut, iar Krim a penalizat, 15-12 (min. 35). Slovenele au condus si cu patru goluri, 17-13 (min. 39), eforturile Oltchimului fiind din ce in ce mai mari, in conditiile in care doar Bulatovici era in prim-plan la finalizare (18-16, min. 43). Meirosu a adus formatia valceana la un singur gol, 18-17, dar gazdele s-au detasat din nou la patru, 22-18 (min. 51). Ultimele minute ale partidei nu au adus schimbari (26-21, min. 57), campioana Romaniei nereusind sa-si gaseasca ritmul bun de joc din prima parte a sezonului si s-a inclinat pentru a doua oara in faza grupelor principale.
Oltchim este obligata sa castige toate meciurile urmatoare pentru a mai spera la semifinalele competitiei. In clasament, Krim Ljubljana si Ferencvaros au acumulat cate 4 puncte, in timp ce Oltchim si Zvezda Zvenigorod au ramas cu cate 0 puncte. Potrivit Agerpres, in urmatorul meci, Oltchim joaca acasa cu Zvezda Zvenigorod pe 16 februarie.

Scrie un comentariu