Categorii: Stiri

Lucian Bute, umilit de Carl Froch! N-a rezistat nici 5 runde in picioare si revansa e in pericol

Desi toata lumea il vedea ca mare favorit sa-si apere inca o data centura mondiala IBF cucerita pentru prima oara in anul 2007, romanul Lucian Bute a dezamagit crunt si a fost invins clar de englezul Carl Froch. Bute a fost facut knock-out in runda a cincea a luptei disputate la Nottingham, Froch dominand clar primele reprize ale partidei.

Prima runda a fost singura in care Lucian Bute a parut sa aiba vreo sansa in fata lui Froch, romanul dominand centrul ringului. Englezul nu a lovit foarte mult si a parut ca-l tatoneaza pe roman, iar acesta a reusit cateva lovituri frumoase, inclusiv un upercut la ficat care l-a facut celebru in boxul profesionist.

Din runda a doua, insa, Lucian a fost sufocat de adversarul sau, cel caruia i-a intrat practic tot. Repriza secunda i-a revenit destul de clar lui Froch, cel care a fost aproape sa-l puna la podea pe campionul roman in runda urmatoare. Lucian s-a tinut bine pe picioare, dar parea deja obosit, asa ca Froch a continuat sa-l atace si a fost mai bun si in runda a patra.

In runda a cincea a venit dezastrul, Bute fiind trimis in corzi de Carl Froch, cel care i-a expediat acestuia 8-9 pumni in plina figura in interval de cateva secunde. Arbitrul luptei a fost nevoit sa opreasca meciul, fiind clar ca pugilistul roman nu mai putea continua, decizia fiind evidenta. KO tehnic si victorie Carl Froch, cel care redevine campion mondial dupa ce a cedat centura mondiala WBC in 2011 in fata americanului Andre Ward.

Conform intelegerii initiale dintre Lucian Bute si Carl Froch, ar trebui sa urmeze o a doua lupta intre cei doi, desfasurata de aceasta data pe terenul propriu al romano-canadianului, la Montreal. Totusi, partida se afla in acest moment sub semnul intrebarii, existand posibilitatea ca Bute sa refuze disputarea acesteia.

Totusi, in cazul in care romanul nu ar dori sa dispute revansa cu Carl Froch, cariera fostului campion mondial IBF ar fi in mare dificultate, numele mari ale categorii super-mijlocii devenind total neinteresate de a lupta impotriva lui. In alta ordine de idei, Lucian are un contract cu postul de televiziune american Showtime si are obligatia sa mai dispute cel putin un meci la profesionisti, asa ca problema retragerii nu se pune inca pentru roman.

In ceea ce-l priveste pe Carl Froch, se poate spune ca britanicul a inviat din propria-i cenusa, acesta avand intentia sa se retraga din sport in cazul in care pierdea cu Bute. Acum insa, pugilistul din Nottingham va dori cel mai probabil sa lupte din nou cu Andre Ward sau Mikkel Kessler, singurii doi boxeri care l-au invins pana acum la profesionism.

Scrie un comentariu