Categorii: Stiri

Lungul drum spre Londra: cum se mai poate califica nationala de handbal a Romaniei la JO 2012

Dupa una dintre cele mai rusinoase participari la un Campionat Mondial, nationala de handbal feminin a Romaniei se vede ajunsa la o rascruce, fiind aproape de a rata calificarea la Jocurile Olimpice de Vara ce vor avea loc in 2012, la Londra.

Romancele au participat pana acum doar la trei Olimpiade, obtinand cea mai buna clasare in chiar prima astfel de participare, in anul 1976 (locul patru). Pentru ca elevele lui Radu Voina sa fi mers direct la Londra dupa Mondialele din Brazilia, era nevoie sa ajunga in finala mare a competitiei sud-americane, iar pentru a-si asigura prezenta in recalificari, ar fi avut nevoie de o clasare in primele sapte formatii ale lumii.

Cum Adina Fiera, Valentina Ardean si celelalte nu au indeplinit niciuna din conditii si au fost eliminate inca din faza optimilor de finala, de nationala Croatiei, acum trebuie sa asteptam rezultatul final al Campionatului Mondial din Brazilia. In cazul in care trofeul va fi castigat de o nationala europeana, Romania va merge pana la urma la recalificarile pentru JO, urmand a avea insa o misiune foarte dificila.

Fetele noastre ar urma astfel sa faca parte dintr-o grupa infernala, in care le vor avea ca adversare pe ocupanta locului trei de la Mondiale, pe a sasea clasata de la CM si cu reprezentanta celui de-al doilea continent de la Campionatul Mondial, adica fie Brazilia, fie Angola. Grupa ar urma sa fie gazduita de medaliata cu bronz de la Mondiale, devenind cu atat mai greu pentru handbalistele romance sa ajunga la Olimpiada.

Pe de alta parte, gazda Campionatului Mondial, Brazilia, este inca in competitie si a aratat o forma extraordinara pana acum, asa ca o eventuala medalie de aur a sud-americancelor ar rezolva situatia noastra odata pentru totdeauna si ne-ar face sa uitam de calcule, presupuneri si supozitii. Si pana la urma, nu ar fi mai frumos sa stim un lucru si sa dormim cu totii linistiti…?

Scrie un comentariu