Categorii: Fotbal Englezesc

Lupta pentru titlu in Premiere League

Au trecut 6 etape in Premier League de la socul Manchester United – Manchester City 1-6. De atunci City are cinci puncte avans in fata concitadinei sale, iar aceasta diferenta s-a pastrat neschimbata. De cinci ori ambele combatante au castigat, dar o data au facut ambele egaluri, culmea, exact acelasi scor, 1-1. A fost in etapa 13, cand City facea egal pe Anfield, cu Liverpool, echipa antrenata de fosta vedeta Kenny Dalglish. Tot in acea etapa United facea – surprinzator – egal pe Old Trafford cu Newcastle, revelatia actualului campionat. Este pe locul 6, desi termina in vara doar pe pozitia 12.

Sa revenim. Sunt decisive aceste 5 puncte avans pentru City, antrenata de italianul Mancini, pentru un titlu pe City of Manchester Stadium ? Desi are un lot fantastic, dintre care ii amintim pe argentinianul Aguero (11 goluri), bosniacul Dzeko (10 goluri), italianul Balotelli (7 goluri) sau campionul mondial David Silva si el cu 4 goluri marcate in acest sezon, lupta va fi crancena si lunga. Sir Ferguson nu se va lasa, mai ales acum, cand are o revansa personala, putem spune, dupa ce a recunoscut ca infrangerea cu 1-6 a fost cea mai grea din cariera sa.

Si nici nu am amintit inca de ambitiile lui Tottenham, Chelsea, Arsenal sau Liverpool! Cum ar putea ele sa cedeze inn fata unei nou-venite in topul din Premier League, echipa ‚cetatenilor’ ??

In incheiere nu putem decat sa va invitam sa urmariti spectacolul din campionatul Angliei, acolo unde fotbalul este la el acasa. Si spectacolul de calitate.

Scrie un comentariu