Categorii: Fotbal, Stiri

Marire si decadenta : Glasgow Rangers a fost retrogradata !

Unul dintre cele mai reprezentative cluburi de fotbal din Marea Britanie, si, poate, cel mai reprezentativ, din Scotia, Glasgow Rangers, a fost oficial retrogradat in liga a doua din cauza problemelor financiare.

Celelalte cluburi din prima liga scotiana n-au fost de acord ca Glasgow sa fie iertata si au decis, in majoritate, ca echipa la care activeaza si Dorin Goian sa fie retrogradata. Acum se pune problema daca Glasgow va fi inscrisa in liga a doua sau chiar in a treia. Si pentru accesul in Division One, cei de la Glasgow au nevoie de sprijinul celorlalte competitoare, in fotbalul scotian democratia fiind extrem de bine respectata. Acolo nu se ia nicio decizie fara ca echipele direct implicate sa n-aiba un cuvânt de spus.

Pe 12 iulie se va supune la vot daca Galsgow se va inscrie in Division One. In cazul in care propunerea se va respinge, atunci, asa cum am mai spus, Rangers va ajunge in liga a III-a.

Rangers FC a intrat in faliment din cauza unei datorii de 134 milioane de lire fata de diversi creditori. Compania a fost lichidata, iar in locul acesteia s-a fondat una noua.

Scrie un comentariu