Categorii: Stiri, Video

Miami Heat egaleaza scorul finalei NBA cu Oklahoma City Thunder (video)

Dupa o victorie destul de convingatoare in primul meci al finalei NBA, Oklahoma City Thunder s-a inclinat in partida a doua cu Miami Heat, iar scorul general al ultimului act a devenit egal, 1-1. Heat au invins greu, scor 100-96, chiar pe terenul lui Thunder, iar echipa lui LeBron James si Dwyane Wade redevine favorita la cucerirea titlului baschetului profesionist nord-american.

Ca si in prima partida, echipa din Miami a inceput mai bine si a preluat conducerea inca din startul meciului. Totusi, de data aceasta, James si Wade au parut mai decisi sa inchida meciul repede, iar diferenta de scor dupa primele minute era una aproape incredibila. A fost 18-2 in minutul 5, 21-6 in minutul 6, 25-8 in minutul 8 si 27-15 la capatul primului sfert, gazdele fiind pur si simplu depasite de miza partidei pe alocuri.

Sfertul al doilea a inceput mai echilibrat decat s-a sfarsit primul, dar tot Heat a avut initiativa. Astfel, diferenta de scor a crescut din nou, de la 12 puncte la 14 si chiar la 17 (scor 51-34 cu 2 minute inainte de pauza mare. Pana la urma, sfertul al doilea s-a incheiat la egalitate, iar diferenta dupa doua sferturi era de 12 puncte (scor 55-43).

Kevin Durant si Russell Westbrook, vedetele echipei din Oklahoma City, au revenit mai hotarati de la cabine si au inceput mai bine sfertul trei, dar LeBron James si Dwyane Wade, aflati in forma de zile mari, ajutati si de Battier si Bosh, i-au tinut la distanta pe toata durata sfertului trei. Astfel, cu doar 10 minute inainte de final, diferenta de scor era de 11 puncte in fata echipei din Miami (78-67).

Durant a iesit la rampa si in ultimul sfert, cand Oklahoma City, desi din nou dominata pentru mai multe minute, a revenit fantastic si a reusit sa se apropie la doar doua puncte de Miami. Astfel, cu doar 37 de secunde inainte de final, o aruncare de trei puncte a lui Kevin Durant a dus scorul la 96-98, Heat avand pentru prima data in 40 de minute presiune pe umerii sai. Totusi, LeBron James a dovedit ca nu este doar un baschetbalist extrem de talentat, ci si unul foarte experimentat, si a transformat doua aruncari libere cu sapte secunde inainte de final, ducand scorul la 100-96.

Heat invinge asadar meritat pe Thunder, iar scorul general devine 1-1, finala NBA avand sanse mari sa se dispute pana la capat, in sapte meciuri. Urmeaza trei partide pe terenul echipei din Miami, Oklahoma City avand neaparat nevoie de o victorie in deplasare pentru a gazdui apoi finalul finalei.

Revenind la meciul din noaptea trecuta, sa spunem ca LeBron James a fost MVP-ul, cu 32 de puncte reusite, 8 recuperari si 5 assist-uri. Acesta a fost secondat perfect de Dwyane Wade, care a inscris 24 de puncte, in vreme ce Battier si Bosh au reusit la randul lor 17 si respectiv 16 puncte. De partea cealalta, Oklahoma City s-a bazat ca de obicei pe Kevin Durant, cel care nu a dezamagit si a reusit 32 de puncte. Russell Westbrook a marcat si el 27 de puncte, iar Harden 21, jocul colectiv fiind insa marea problema a lui Thunder.

Scrie un comentariu