Categorii: Auto, Stiri

Mihai Marinescu a obtinut o victorie si un loc doi la Nurburgring in Formula 2

Vazut de multa lume drept singura speranta a automobilismului romanesc de a propune vreodata un pilot in Formula 1, Mihai Marinescu continua sa faca valuri in Formula 2. „Beu” a avut un week-end aproape perfect la Nurburgring, in Germania, si a reusit o victorie si un loc doi in cele doua curse de acolo.

In varsta de 23 de ani, pilotul brasovean mai reusise doar o victorie in Formula 2, sezonul trecut, atunci cand a mai obtinut si trei podiumuri (toate locuri trei). Prima cursa de la Nurburgring, de sambata, a fost dominata clar de roman, cel care a plecat din pole-position si a condus pe toata durata celor 20 de tururi.

Victoria sa nu a fost pusa in niciun moment sub indoiala, iar Luciano Bacheta, cel care reusise sa castige toate cele patru curse din debutul sezonului, a trebuit sa se multumeasca doar cu locul doi, terminand cursa la trei secunde si jumatate in spatele pilotului nostru. Podiumul a fost incheiat de elvetianul Christopher Zanella, cel care pare principalul adversar al lui Marinescu pentru locul doi la general.

Ziua de duminica a fost aproape la fel de buna pentru Marinescu, cel care a ratat atat pole-positionul, cat si victoria de cursa de putin. In calificarile celei de-a doua curse de la Nurburgring, Mihai a obtinut locul doi, fiind devansat cu doar trei miimi de secunda (!) de Christopher Zanella.

Marinescu – Zanella a fost duelul pentru primul loc si in cursa, elvetianul fiind depasit de roman dupa doar cateva tururi. Totusi, Zanella a stat mereu in expectativa, si-a dozat mai bine energia si, profitand de o masina mai echilibrata, a atacat cu cinci tururi inainte de final.

Pilotul nostru nu s-a opus foarte tare depasirii, dandu-si seama ca oricum nu-l mai poate tine mult in spate pe Zanella, asa ca pana la urma toata lumea a fost multumita. Elvetianul de 22 de ani a reusit a treia victorie a carierei in F2 si prima in acest sezon, in vreme ce Marinescu a ocupat primul loc doi din cariera si ramane in apropierea podiumului general.

Podiumul cursei a doua din Germania a fost completat de Matheo Tuscher, conationalul lui Zanella care, la varsta de doar 15 ani, se poate deja lauda cu trei podiumuri in F2. Luciano Bacheta a terminat doar pe sase, dar conduce in continuare detasat clasamentul general, cu un total de 126 de puncte. Zanella este pe doi, cu 82 de puncte, in vreme ce pe trei si patru sunt Tuscher si Marinescu, cei care au adunat 79 si 74 de puncte.

Urmatoarele doua etape din calendarul Formula 2 se vor disputa in 26 si 27 mai in Belgia, pe circuitul de la Spa Francorchamps.

Scrie un comentariu