Categorii: Stiri

Nationala de polo se pregateste de Campionatul Mondial

Echipa Romaniei de polo e in pregatiri. Tricolorii au castigat turneul 4 Nations, de la Oradea. In primul meci, Romania a invins cu 14-10 reprezentativa Marii Britanii, pregatita de fostul international roman Andrei Iosep. Pentru echipa antrenata de Vlad Hagiu au inscris: Tiberiu Negrean (2 goluri), Daniel Teohari (1), Alex Matei (4), Mihnea Chioveanu (3), Alex Ghiban (3), Andrei Cretu (1). In al doilea joc, „tricolorii” au dispus de Slovacia, scor 8-6. Marcatorii Romaniei: portarul Dragos Stoenescu (1 gol), Tiberiu Negrean (2), Nicolae Diaconu (3), Andrei Busila (1), Andrei Cretu (1). In ultima partida, jucata duminica, „tricolorii” au invins echipa de juniori under-20 a Ungariei, scor 10-7, gratie golurilor reusite de Mihnea Chioveanu (4), Tiberiu Negrean (2), Alexandru Ghiban (1), Petru Ianc (1), Daniel Teohari (1) si Alexandru Matei (1).

Nationala Romaniei va juca pe 22 iulie la turneul final de la Barcelona, urmand sa intalneasca in primul meci din grupa Italia, campioana mondiala en-titre si vicecampioana olimpica. Intr-o perioada in care fotbalul, cel mai mediatizat sport din Romania, nu prea ne ofera posibilitatea de a vedea echipa la turneele finale europene si mondiale, exista sporturi care ofera alternativa competitiilor importante. Prima reprezentativa de rugby nu a ratat nicio participare la Cupa Mondiala, reprezentand una dintre cele 12 natiuni ale lumii care s-a calificat la toate editiile. Cu o performanta similara se poate lauda si nationala de handbal feminin a Romaniei, care a participat la toate cele 19 editii ale Campionatului Mondial desfasurate pana in prezent. Din spate vine tare si nationala de polo, care va evolua pentru a treia oara consecutiv la turneul final al Campionatului Mondial. Competitia are loc la Barcelona, intre 19 iulie si 4 august, iar Romania a fost repartizata in grupa D a competitiei, urmand sa se dueleze cu Italia, Germania si Kazahstan. Obiectivul elevilor lui Vlad Hagiu este clasarea in primele opt reprezentative ale lumii. „Nu sunt niste adversare usoare, doar echipa Kazahstanului ne e mai la indemana. Meciurile decisive vor fi cu Germania si cu Italia. Italia este favorita, iar noi ne vom bate cu Germania pentru locul doi. Ne dorim sa avem o clasare cat mai buna in grupa ca sa prindem un adversar mai usor in faza urmatoare, poate Australia. Trebuie sa fortam sa fim in primele 8, desi este un obiectiv destul de indraznet”, a spus Dragos Stoenescu, unul dintre cei mai vechi componenti ai lotului. In functie de locul pe care il va ocupa in runda preliminara, Romania va juca in optimi cu o echipa din grupa C. De remarcat este ca poloistii romani sunt la a noua participare la Mondiale, prima datand din anul 1973. Cea mai buna clasare din istoria participarilor s-a inregistrat chiar in 1973, cand tricolorii au terminat pe locul 5 in lume.

Istoria participarilor Romaniei la Campionatul Mondial de polo: 1973 – locul 5 1975 – locul 6 1978 – locul 6 1982, 1986 – nu a participat 1991 – locul 9 1994 – locul 13 1998, 2001 – nu a participat 2003 – locul 12 2005 – locul 6 2007 – locul 11 2011 – locul 12.

Componenta grupelor: Grupa A Muntenegru Spania Grecia Noua Zeelanda Grupa B Croatia Canada Statele Unite ale Americii Africa de Sud Grupa C Serbia Ungaria Australia China Grupa D Italia Germania Romania Kazahstan Meciurile Romaniei din faza grupelor: Italia-Romania, 22 iulie, ora 19.50 (ora Romaniei) Kazahstan-Romania, 24 iulie, ora 18.30 Germania-Romania, 26 iulie, ora 14.30.

Scrie un comentariu