Categorii: Stiri

Nationala de polo, tot mai aproape de Olimpiada! Victorie cu Grecia, urmeaza Macedonia!

Dupa o victorie la limita, scor 9-10, cu gol primit in ultimele secunde in fata Germaniei in prima zi a turneului preolimpic de la Edmonton, nationala de polo a Romaniei a reusit o victorie fantastica in fata Greciei. Meciul a avut acelasi grad de dramatism precum cel impotriva nemtilor, dar de data aceasta Cosmin Radu si compania nu au mai lasat sa le scape victoria printre degete.

Spre deosebire de primul meci, acum cele doua echipe au mers chiar cap la cap, niciuna nu avand in vreun moment un avantaj de doua goluri. Dupa primul sfert, grecii conduceau cu 3-2, la pauza mare era 5-5, dupa trei sferturi era 7-7, asa ca totul s-a jucat in ultimele minute.

In ciuda unui arbitraj cel putin potrivnic si chiar daca grecii au marcat primii in ultimul sfert, ”tricolorii” au avut puterea sa atace si sa spere. Dupa 7-8 cu noua minute inainte de final, Alex Matei si Ramiro Georgescu au facut 9-8 cu doua suturi senzationale de la distanta. Grecii au egalat aproape imediat, dar Negrean a mai punctat o data pentru Romania.

Scorul a devenit astfel 10-9, acelasi cu cel inregistrat in meciul cu Germania, iar pana la final ai nostri s-au aparat perfect. Jucatorul partidei a fost de departe Cosmin Radu, cel care a reusit nu mai putin de cinci goluri. Au mai marcat pentru noi Matei, Georgescu, Negrean, Iosep, Chioveanu si Kadar.

Pentru a va face insa o idee despre ce au avut baietii nostri de ”invins” in meciul cu Grecia, trebuie spus si ca Romania a avut nu mai putin de 15 eliminari in partida cu Grecia, in vreme ce adversarii nostri au trecut doar prin opt situatii de inferioritate.

Victoria cu Grecia le asigura practic prezenta alor nostri in sferturile de finala ale turneului de la Edmonton, dar la fel de importanta precum calificare va fi si pozitia de pe care se va reusi aceasta. Deocamdata, Romania este pe locul trei in grupa ei, dupa Muntenegru si Germania, dar peste Grecia, Macedonia si Olanda. 

Echipa antrenata de Istvan Kovacs va disputa in aceasta seara, cu incepere de la ora 23:20, un alt meci extrem de important. Adversara baietilor nostri va fi Macedonia, cea care a invins Olanda cu 9-6, dar a si cedat in fata Greciei, cu 2-12.

 

Scrie un comentariu