Categorii: Stiri

New York Giants a castigat Super Bowl-ul fotbalului american

Echipa New York Giants este noua regina a fotbalului american, dupa ce s-a impus in editia a 46-a a Super Bowl-ului in mod dramatic, cu scorul de 21-17. ”Uriasii” din New York i-au invins pe New England Patriots, formatie la care evolueaza si romanul Zoltan Mesko, cu un eseu marcat cu doar 57 de secunde inainte de finalul partidei.

Meciul a fost unul extrem de echilibrat si chiar spectaculos, primul sfert fiind transat de Giants la pas, scor 9-0. Al doilea sfert a apartinut ”Patriotilor”, care l-au castigat cu 10-0, dupa care in sfertul trei a existat un foarte mare echilibru. A fost 7-6 pentru Patriots in penultima repriza, acestia nereusind sa mai marcheze vreun punct in ultimul sfert.

Eseul decisiv a fost marcat in ultimul minut de Ahmad Bradshaw, cel care a fost lasat practic de adversarii sai sa inscrie pentru ca acestia sa aiba ultimul atac al partidei. Acest ultim atac a esuat insa, vedeta Tom Brady ratand o pasa care l-ar fi putut face pe acesta erou.

Jucatorul partidei a fost desemnat Eli Manning, de la Giants, cel care a facut parte si din echipa castigatoare a Super Bowl-ului in 2008. Echipa din New York mai castigase campionatul NFL in patru randuri si Super Bowl-ul de alte doua ori, in 1986 si 1990.

Supe Bowl-ul din noaptea trecuta a fost o demonstratie de forta a celor doi ”quarterbacks”, Eli Manning si Tom Brady reusind un joc de pase extraordinar. Astfel, primul dintre acestia a reusit noua pase consecutive in chiar debutul meciului, in vreme ce Brady a realizat chiar si 16 pase bune la rand, un record in istoria Super Bowl-ului.

 

Scrie un comentariu