Categorii: Stiri

Norvegia este noua campioana mondiala a handbalului feminin

Campionatul Mondial feminin de handbal s-a incheiat in Brazilia. In finala de la Sao Paolo s-au calificat Norvegia si Franta. Norvegia care detine titlurile olimpic si european era favorita. Norvegia a devenit a doua echipa, din istoria handbalului feminin, dupa Danemarca, care detine aceste trei trofee simultan.

Desi a facut un mondial excelent, in care Rusia detinatoarea titlului mondial si Danemarca au fost eliminate de Franta in sferuri, respectiv semifinale, finala a fost la discretia nordicelor. Scorul final a fost Norvegia – Franta 32-24 (19-13). Norvegia a castigat al doilea sau titlu mondial, dupa cel din 1999, in timp ce Franta a trebuit sa se multumeasca cu cea de-a patra finala mondiala.

In finala pentru medaliile de bronz Spania a dispus de Danemarca cu 24-18, iar locul 5 a fost obtinut de gazda Brazilia, care a castigat partida cu Rusia cu categoricul scor de 36-20.

Echipa Romaniiei a ratat acest mondial. Cu toate ca pleca la drum cotata intre primele 4-5 favorite, Romania a pierdut in optimi de finala cu Croatia. In clasamentul final al acestui Campionat Mondial Romania s-a clasat pe locul 13.

Scrie un comentariu