Categorii: Fotbal, Stadioane, Stiri

Nu se vor mai juca meciuri pe National Arena pana la finala Europa League, din 9 mai

La stadionul National Arena incep pregatirile pentru finala Europa League de la începutul lunii mai. National Arena nu va mai gazdui nici un meci de fotbal pană la acest mare eveniment, iar pregatirile includ montarea unui nou gazon de 1 milion de euro.
Gazonul vechi, asezat in toamna de o firma din Olanda, a fost compromis. De aceea, printre pregatirile pentru finala Europa League se numara si schimbarea acestuia. Pentru a treia oara in mai putin de un an de zile.
Sorin Oprescu a afirmat ca la Arena Natională nu trebuie facute multe investitii in vederea finalei.

„In vederea gazduirii finalei, nu trebuie facute investitii majore pentru ca stadionul este omologat de UEFA si corespunde cerintelor legate de un astfel de eveniment. Se vor face doar extinderea de locatii pentru echipele media, pentru ca finala va avea tripla productie de televiziune”, a completat Oprescu. Edilul Capitalei a precizat ca o revizie la acoperisul retractabil va fi făcuta, insa a dat asigurari ca mecanismul este functional.
„Se va face o revizie la motoarele si la intreg sistemul de ghidaj al acoperisului retractabil, care, tin sa fac precizearea, functioneaza. Poate fi inchis si deschis, dar noi am decis ca pe perioada de iarnă grea sa nu riscam o tractare a acoperisului care ar fi putut avea consecinte nefaste, cum s-a intaplat cu noul stadion de la Varsovia”, a subliniat Oprescu.

La randul sau, directorul de investitii din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca, sustine ca lucrarile la parcarea exterioara nu vor fi gata in totalitate, la finala urmand sa fie disponibile doar doua nivele. „Parcarea exterioara a Arenei va fi functionala la disputarea finalei la doua etaje, restul va fi finalizata spre sfarsitul lunii mai”, a explicat Hreapca.

Finala Europa League se va desasura pe 9 mai pe National Arena, pentru prima dată in Romania.

Scrie un comentariu