Categorii: Stiri

Oficial: Bute isi va pune in joc titlul mondial IBF cu Froch in luna mai

Dupa luni intregi de zvonuri si speculatii neconfirmate si de negocieri si tratative dintre cele mai dure, boxerii Lucian Bute si Carl Froch au cazut la o intelegere. Cei doi se vor lupta pentru titlul mondial IBF al categoriei super-mijlocii la Nottingham, in Anglia, in data de 26 mai.

Bute a acceptat astfel compromisul de a lupta pe terenul propriu al adversarului sau, cu toate ca in aceste conditii lupta dintre cei doi se anunta una extrem de echilibrata. Carl Froch, in varsta de 34 de ani, are un palmares impresionant la profesionisti, reusind pana acum 28 de victorii in cariera, dintre care 20 prin KO, si doar doua infrangeri.

Ultima din aceste doua infrangeri s-a produs chiar in ultima lupta a lui Froch, la sfarsitul anului trecut, impotriva americanului Andre Ward. Partida dintre cei doi a contat pentru finala puternicului turneu Super Six si l-a propulsat pe Ward pe prima pozitie in clasamentul mondial al categoriei super-mijlocii al site-ului boxrec.

Froch este al treilea in aceasta ierarhie, in vreme ce Lucian Bute, inca neinvins la profesionisti, ca si Ward, este clasat pe locul doi. Romanul, insa, nu a boxat pana acum cu nume foarte mari ale boxului profesionist, iar Carl Froch se anunta de departe drept cel mai puternic adversar al lui Lucian.

Intelegerea dintre cei doi pugilisti este bineinteles tinuta confidentiala pentru moment, dar zvonurile spun ca Lucian Bute va primi o bursa de meci consistent mai mare decat cea a lui Carl Froch. In plus, sunt sanse mari ca cei doi sa mai boxeze o data unul contra celuilalt, de data aceasta pe un teren ”prietenos” lui Bute, adica fie in Romania, fie in Canada.

” Este un vis devenit realitate sa primesc oportunitatea de a deveni pentru a treia oara campion mondial chiar in orasul in care m-am nascut, in Nottingham.’‘ a declarat Froch dupa finalizarea negocierilor. Britanicul a luptat ultima data in Anglia in decembrie 2008, atunci cand l-a invins intr-o lupta de zile mari la puncte pe celebrul canadian Jean Pascal.

De partea cealalta, Bute a recunoscut ca nu ii va fi ”usor sa castige la Froch acasa”, dar a spus ca este increzator ca nu ii va da nicio sansa adversarului sau si ca va demonstra o data pentru totdeauna ca este cel mai valoros boxer din lume la categoria sa de greutate. Romanul a admis si ca exista o clauza de obligativitate a unei revanse intre cei doi, dar ca aceasta va fi activata doar cu permisiunea ambilor boxeri. Astfel, in cazul in care Lucian s-ar impune in Anglia, exista sanse mici sa se mai dispute o lupta intre cei doi, iar pentru galatean ar urma mai mult ca sigur un meci pentru unificarea centurilor mondiale cu Andre Ward.

Chiar daca mai sunt aproape trei luni pana la meciul dintre Bute si Froch, puteti sa va pregatiti sufleteste privind mai jos cateva din KO-urile reusite de pugilistul roman in cariera sa de profesionist:

Scrie un comentariu