Categorii: Handbal, Stiri

Oltchim a acontat-o pe Allison Pineau, cea mai valoroasa handbalista a lumii in 2009

Deja calificata in semifinalele Ligii Campionilor in acest sezon, campioana Romaniei la handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea a inceput campania de transferuri pentru viitorul sezon. Astfel, prima jucatoare acontata de valceni este frantuzoaica Allison Pineau, cea mai valoroasa handbalista a lumii in 2009, cea care a semnat un contract cu Oltchim care va intra in vigoare la vara.

Pineau, in varsta de doar 22 de ani, a inceput handbalul de performanta la Issy-les-Moulineaux, transferandu-se apoi in 2009 la Metz. Jucatoare de baza in nationala Frantei din acelasi an, Allison a fost desemnata cea mai buna jucatoare de handbal din lume la varsta de doar 20 de ani si a fost aleasa in echipa ideala a Campionatelor Mondiale din 2009 si 2011, la ambele competitii reprezentativa ”cocosului galic” cucerind medaliile de argint.

Allison Pineau este vazuta de multi specialisti drept cel mai valoros centru al lumii, un post deficitar la Oltchim timp de multa vreme, inaintea venirii turcoaicei Yeliz Ozel. Aceasta a fost ofertata de practic toate echipele importante ale Europei, inclusiv Buducnost, Krim sau Zvezda, dar a ales Ramnicu Valcea pentru suporterii fanatici si pentru dorinta de performante de aici.

Frantuzoaica este din nefericire in acest moment accidentata, ea suferind o fractura la genunchi chiar pe durata Campionatelor Mondiale de la finele anului trecut, dar oficialii echipei Metz sunt de parere ca aceasta va fi apta de joc in cel mult doua luni de zile.

” Este un transfer din vest in est. Nu a fost usor de realizat si speram sa nu fie singurul. ” a declarat Petre Berbecaru, presedintele CS Oltchim. Astfel, acesta aproape ca a confirmat zvonurile conform carora oficialii valceni ar mai avea cateva tinte importante din Europa, precum portarul Amandine Leynaud, tot de la Metz.

In alta ordine de idei, venirea lui Pineau ar putea forta plecarea lui Yeliz Ozel, jucatoarea de 31 de ani fiind din nou dorita in tara natala, acolo unde se incearca punerea pe picioare a unui proiect asemanator cu cel de la Oltchim Ramnicu Valcea.

 

Scrie un comentariu