Categorii: Handbal, Stiri

Oltchim a invins pe Krim in deplasare si este cu un pas in semifinalele Ligii Campionilor

Echipa de handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea a debutat cu dreptul in faza a doua a grupelor Champions League si a invins destul de clar puternica echipa Krim Ljubljana in deplasare. Valcencele au castigat cu 31-25, cu o Luminita Hutupan-Dinu excelenta in poarta, si au acum prima sansa la calificarea in semifinale.

Fetele lui Radu Voina nu reusisera sa invinga niciodata pe Krim in deplasare, in precendentele patru dueluri directe impunandu-se de fiecare data gazdele (de doua ori Oltchim, de doua ori Krim). Valcencele nu au inceput deloc bine nici partida de ieri si dupa doar trei minute scorul era de 3-0 in favoarea gazdelor.

Ozel, Chirila si compania au intrat insa repede in joc, au egalat la trei in minutul sase si au preluat pentru prima data conducerea in minutul noua (scor 6-5). De aici s-a mers cap la cap pana aproape de pauza, niciuna din cele doua echipe nereusind sa se distanteze la mai mult de doua goluri.

Ultimele minute ale primei reprize au apartinut in totalitate handbalistelor noastre, cele care au reusit sa puna trei distante intre ele si slovene. S-a intrat cu 16-13 la cabine, dupa o evolutie sclipitoare a liniei de 9 metri a Oltchimului, dar si dupa un joc excelent practicat de portarul revenit in activitate Luminita Dinu.

Repriza a doua s-a desfasurat dupa aproape aceeasi parametri ca ultimele minute ale primului mitan si Oltchimul a fost mai mereu la conducere, uneori chiar detasat. A fost 21-16 in minutul 39, 24-19 in minutul 45 si chiar 29-22 in minutul 56, pentru ca pana la urma victoria sa se contureze la sase goluri diferenta, scor 31-25.

Una peste alta, a fost o victorie destul de lejera, iar Oltchimul a aratat ca o echipa mare, matura in faza de aparare si sclipitoare in ofensiva. Cele mai multe goluri pentru echipa antrenata de Radu Voina le-a marcat Yeliz Ozel (8), dar trebuie remarcate si Valentina Ardean Elisei si Oana Chirila, ambele cu cate cinci reusite.

In cealalta partida a grupei, Buducnost a respectat calculele hartiei si a invins pe Metz in deplasare, scor 29-27. In aceste conditii, pare din ce in ce mai clar ca echipa muntenegreana si cea din Romania sunt echipele cu sansele cele mai mari la calificarea in semifinale.

Scrie un comentariu