Categorii: Handbal, Stiri

Oltchim – Gyor, mare meci la Polivalenta din Bucuresti

Echipa fanion a sportului romanesc ataca semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin. Cea mai mare sala de sport a tarii este pregatita pentru meciul tur Oltchim Ramnicu Valcea – Gyor. Un eveniment pentru sportul romanesc.
Antrenorul danez Jakob Vestergaard, desi este cel mai tanar tehnician din Liga Campionilor, are un palmares foarte bun. A castigat cu Viborg, de doua ori, Liga Campionilor, in 2009 si 2010, si are experienta meciurilor tari din cea mai importanta competitie europeana. Vestergaard iubeste mult mai mult faza ofensiva. Intotdeauna are doua-trei planuri de meci pentru a se impune in fata adversarului. Are un singur an de contract cu Oltchimul, dar a declarat ca, daca situatia financiara a clubului va fi cat de cat stabila pentru sezonul viitor, va ramane la Rm. Vilcea.

Danezul mizeaza pe Paula Ungureanu (33 de ani) portar, Iulia Curea (30 de ani) extrema stanga, Iulia Managarova (24 de ani) extrema dreapta, Oana Manea (27 de ani) pivot, Aurelia Bradeanu (33 de ani) centru, Alexandrina Barbosa (26 de ani) inter stanga, Katarina Bulatovici (28 de ani) inter dreapta. Bulatovici este considerata cea buna jucatoare din lume, a fost golgeterul Jocurilor Olimpice de la Londra 2012, dar si al Campionatului European de anul trecut. Muntenegreanca e „tunarul” care a lipsit dintotdeauna Oltchimului. Aruncarile sale sunt imposibil de retinut de portarii adversi, fiind extrem de precise, dar si de puternice. Cu siguranta, Gyorul se va apara om la om la Bulatovici, pentru a incerca sa o scoata din joc. E jucatoarea cu cel mai mare contract de la Oltchim.

Palmaresul echipei Oltchim : de 18 ori campioana Romaniei
14 cupe ale Romaniei
Cupa Cupelor 2007
Cupa EHF 1984, 1989
finalista Ligii Campionilor 2010.

Palmares echipei Gyor
: de 9 ori campioana Ungariei
8 cupe ale Ungariei
finalista Ligii Campionilor 2009, 2012
finalista Cupei Cupelor 2006
finalista Cupei EHF 1999, 2002, 2004, 2005.

Asteptam un meci mare! Meciul Oltchim – Gyor din Liga Campionilor la handbal feminin va fi transmis in direct sambata 6 aprilie la Digi Sport 1 de la ora 18.00.

Scrie un comentariu