Categorii: Handbal, Stiri

Oltchim, ingenuncheata de Buducnost chiar la Valcea

Dupa un debut perfect in faza a doua a grupelor Champions League la handbal feminin, incununat cu victorii clare in deplasare cu Krim si acasa cu Metz, Oltchimul a cedat la scor in fata muntenegrencelor de la Buducnost la Ramnicu Valcea. A fost 24-34, dar scorul putea fi chiar mai drastic, oaspetele jucand cu linia a doua in ultimele minute ale partidei.

Meciul de la Valcea a inceput echilibrat si cele doua echipe au mers cap la cap in mare parte din prima repriza. Elevele lui Radu Voina au condus cu 3-2, 4-3, 5-4, 6-5, 7-6 si chiar 8-6, dar undeva la mijlocul primului act ceva s-a rupt in jocul campioanei Romaniei. Popovic si Bulatovic au inceput sa inscrie pe banda rulanta, linia noastra de 9 metri a inceput sa scartaie, iar pe nesimtie ex-iugoslavele au ajuns la trei goluri avantaj in minutul 23, la cinci in minutul 25 si chiar la sase cu doua minute inainte de pauza.

La cabine s-a intrat cu o diferenta de cinci goluri in fata lui Buducnost, diferenta care parea greu, dar nu imposibil de surmontat. Muntenegrencele au inceput insa fantastic mitanul secund, in vreme ce valcencele au reusit ”performanta” de a inscrie o singura data in 11 minute.

Astfel, in minutul 41 s-a ajuns la un neverosimil 14-25 si totul era jucat. Pana la final Oltchimul nu a facut altceva decat sa incerce sa limiteze diferenta, in vreme ce oaspetii au reusit sa-si odihneasca o parte din titulare, dar si sa mentina ritmul. 24-34 a fost scorul final si, desi locul in semifinale nu este inca in pericol pentru Ozel si compania, finala pare un vis aproape nerealizabil.

Cele mai valoroase jucatoare ale partidei de duminica au fost Bojana Popovic, cea care a reusit nu mai putin de noua goluri, Katarina Bulatovic, cu opt reusite, dar si portarita Clara Woltering, cea care s-a apropiat de un incredibil procentaj de 50 la suta mingi aparate. De partea cealalta, la valcence s-au remarcat doar Marija Jovanovic, Yeliz Ozel si Adriana Nechita, cele care au reusit cate patru goluri de fiecare.

Pentru Oltchim urmeaza doua partide din care avem nevoie de maximum de puncte, cu Metz in deplasare si cu Krim Ljubljana pe teren propriu.

Scrie un comentariu