Categorii: Tenis

Open Romania – Andrei Pavel – "Am venit sa castig"

Sperantele noastre la BCR Open Romania, Andrei Pavel si Victor Hanescu, au facut ieri ultimul antrenament inaintea primelor partide ale acestora pe zgura bucuresteana. Cei doi se declara optimisti si dornici de a da lovitura in fata propriilor suporteri. Desi Andrei vizeaza victoria finala, el crede totusi ca Victor are sanse mai mari decit el.

Profitind de faptul ca vor juca meciurile din primul tur de-abia astazi, cel mai bine plasati romani in ierarhia internationala, Victor Hanescu si Andrei Pavel, s-au antrenat ieri dupa-amiaza pe terenul numarul sapte al Arenelor BNR.

Inainte de a schimba citeva mingi cu partenerul sau din proba de dublu, Cneazul a participat la o actiune promot ionala a unuia dintre partenerii turneului de la Bucuresti, fiind asaltat de copiii dornici de a lua un autograf de la cel mai bun jucator roman al ultimului deceniu.

Andrei si Victor nu s-au menajat unul pe celalalt, nu de multe ori fiecare dintre ei fiind nevoit sa forteze pentru a ajunge la mingile cele mai dificile.

De-a lungul antrenamentului, care a durat mai bine de o ora, Pavel a parut destul de nervos, fiind deseori intrecut de partenerul sau la capitolul serviciu.

Putin a lipsit ca Andrei sa dea cu racheta de pa- mint, fiind nemultumit de randamentul sau fizic. „Am avut ghinionul de a da peste un spaniol.

Am jucat cu Alberto Martin de doua ori in cariera si l-am invins foarte usor. La Kitzbühel, ultima oara, din cauza altitudinii, mingea sarea mai sus, iar zgura era mult mai rapida.

Aici situatia este total diferita”, a spus Andrei. Perechea pe care Pavel o formeaza la dublu cu Victor Hanescu se sudeaza din ce in ce mai bine, cei doi antrenindu- se cot la cot de fiecare data cind se intilnesc.

„Victor este in mare forma. Asta e clar. A devenit numarul unu printre jucatorii romani, eu sint pe 54, el pe 45, deci s-ar putea sa faca o figura frumoasa, daca va continua sa joace asa cum a facut-o anul acesta”, a adaugat Cneazul.

In proba de dublu, cei doi vor infrunta perechea ceha Petr Pala – David Skoch. In legatura cu sansele sale la simplu, Andrei este realist: „Eu nu pot sa vin aici si sa ma multumesc cu o prezenta in turul secund.

Nici macar o semifinala, chiar si o finala nu m-ar satisface. Eu vin mereu sa cistig. Ca nu se intimpla acest lucru, e alta poveste.

Este greu in primele tururi cu atitia jucatori buni”. Dar astazi e o noua zi. Roma nul spera sa fie inconjurat de copiii dornici de autografe si dupa meciul impotriva spaniolului Martin.

O actiune sociala
Ion Tiriac, proprietarul turneului, a declarat ca aceasta competitie este o actiune sociala, si mai putin o afacere.

„Este una dintre putinele oportunitati ale Romaniei de a sta la masa celor bogati si de a demonstra ca si aici se pot face lucruri bune.

Daca in 1996 cineva mi-ar fi spus ca turneul va rezista zece ani si chiar mai mult, ca va ajunge sa se autofinanteze, i-as fi spus ca este nebun. Constat cu placere ca minunea se intimpla”, a spus cunoscutul om de afaceri.

Interes scazut
La primul meci disputat ieri pe terenul central, intre francezul Paul Henri Mathieu si David Sanchez, au asistat cam o suta de spectatori.

Abia dupa-amiaza au inceput sa vina ceva mai multi oameni, probabil pentru ca urmau meciurile lui Victor Crivoi si Razvan Sabau.

Pina acum s-au vindut aproximativ 2.000 de bilete, cele mai multe pentru simbata si duminica, zile in care sint programate semifinalele si finalele.

Cu toate acestea, organizatorii s-au declarat multumiti de felul in care merge vinzarea.

Reguli noi
La turneul bucurestean sint puse in aplicare noile reguli stabilite de ATP pentru meciurile de dublu, prin care se urmaresc scurtarea duratei unei partide si cresterea interesului publicului.

Acestea prevad ca un set va intra in tie-break la scorul de 5-5 si nu la 6-6, ca pina acum. De asemenea, va disparea punctul de avantaj dupa egalitatea la 40, astfel ca perechea care cistiga prima minge, isi trece in cont ghemul.

Modificarile nu sint pe placul jucatorilor, printre contestatari aflindu-se si fratii americani Bob si Mike Bryan, campioni la US Open.

Autor: Lavinia Bogdan, Alina Bucsain
Sursa: Sport Total

Scrie un comentariu