Categorii: Tenis

Open Romania – Dublu – I-au lichidat intr-o ora

Perechea alcatuita din Victor Hanescu si Andrei Pavel s-a impus fara probleme, in doua seturi, in fata cehilor Petr Pala si David Skoch. Andrei Pavel si Victor Hanescu nu sint straini de abilitatile jucatorilor cehi la dublu.

Acum doua luni, Cneazul a cistigat singurul turneu din acest sezon chiar in aceasta proba, la Kitzbuhel, alaturi de Leos Friedl.

De data aceasta, la Bucuresti, sortii le-au rezervat celor doi romani o intilnire in primul tur cu cuplul Petr Pala – David Skoch.

Andrei si Victor, parteneri doar de trei ori in cariera, au jucat impreuna pentru a doua oara in acest an, dupa ce, in iunie, au ajuns in turul al doilea la Wimbledon.

In fata a doar 150 de spectatori, care ar fi putut fi mult mai multi daca vremea ar fi fost mai indulgenta cu Arenele BNR, cei doi s-au calificat in faza urmatoare, invingi ndu-i pe cehi cu 6-4, 6-5.

Debutul meciului a fost echilibrat, nici una dintre perechi necedind teren in fata adversarilor, in primele patru ghemuri.

Ai nostri au preluat initiativa la scorul de 2-2, cind au reusit sa cistige pe serviciul cehilor. Din nou mina lui Hanescu a facut diferenta, el servind necrutator la 5-4 si trecind astfel primul set in contul lui si al lui Pavel.

Pala si Skoch au cedat la inceputul celei de-a doua manse, pierzind chiar primul ghem in care s-au aflat la serviciu.

Jucatorii nostri si-au pastrat avantajul de-a lungul setului pina in momentul in care Pavel a servit pentru cistigarea partidei, la 5-4. Cehii si-au revenit, au egalat situatia pe tabela si au sperat intr-o minune.

Astfel, Andrei si Victor au trecut prin focurile tie-break-ului la scorul de 5-5, prevazut de noul regulament al probei de dublu.

A fost prea tirziu insa pentru Pala si Skoch, romanii reusind sa se impuna cu 7-3 in ghemul de departajare.

Urmatorii lor adversari sint favoritii numarul patru, polonezii Mariusz Fyrstenberg si Marcin Matkowski, care au dispus in runda inaugurala de spaniolii Nicolas Almagro si de Alberto Martin.

Autor: Alina Bucsain, Lavinia Bogdan
Sursa: Sport Total

Scrie un comentariu