Categorii: Tenis

Open Romania – Goran Ivanisevic – Thomas Muster – Savuros!

Dezinvoltura, spontaneitate si umor cit cuprinde. Acesta ar fi rezumatul unei partide de exceptie, care i-a avut drept protagonisti pe uriasul Goran Ivanisevic si pe iscusitul Thomas Muster. Cei doi au facut spectacol in fata a 3.000 de spectatori. Croatul a jucat la Bucuresti chiar de ziua lui. Dupa victoriile romanilor Andrei Pavel si Victor Hanescu, amatorii de tenis au primit un bonus consistent din partea celor mai titrati jucatori ai anilor ’90.

Croatul Goran Ivanisevic si austriacul Thomas Muster au transformat zgura bucuresteana in scena de comedie, regizind marti seara un spectacol de zile mari.

Pe parcursul celor doua ore de joc, raspla tite cu ropote de aplauze, Ivanisevic si Muster au dus tenisul la rang de arta, servind si returnind in hohote de ris.

Fiecare minge a fost insotita de cite o jonglerie ivita spontan din rachetele celor doi jucatori, asii lui Goran enervindu-l insa la culme pe adversarul sau.

Show-ul din teren a fost trait cu intensitate si la tribuna VIP, acolo unde, pret de citeva ore, s-au aflat cei mai cunoscuti romani in lume: Gica Hagi, Gica Popescu, Dan Petrescu, Nadia Comaneci, Octavian Belu si Mariana Bitang, care au atras privirile spectatorilor aflati pe centralul Open-ului BCR.

Partida a debutat in focuri de artificii, pregatite special pentru sarbatoritul Ivanisevic, stropit cu apa plata in loc de sampanie de nastrus- nicul sau partener.

Chiar daca jocul nu curgea in favoarea sa, Goran a fost tot timpul pus pe sotii, interac- tionind fara retinere cu spectatorii din loje si copiii de mingi.

A cerut muzica, a dansat in pauze, l-a mituit pe arbitru cu banane, l-a provocat insistent pe Muster, care insa nu a cedat si s-a razbunat la finalul primului set, pe care l-a cistigat cu 6-3.

Spectacolul s-a mutat apoi in juma tatea de teren a austriacului, care a furat o casca de motociclist din tribune, si-a pus-o pe cap, continuind sa-si enerveze la rindul sau adversarul.

Totul in aplauzele celor 3.000 de spectatori extaziati. Finalul s-a consumat firesc, cu un set doi cistigat tot de Muster, 7-5, care se pare ca si-a respectat promisiunea de a nu-i ceda partida sarbatoritului Goran.

Pentru venirea la Bucuresti, cei doi au incasat cite un cec in valoare de 30.000 de dolari.

Fruntasi in turneele veteranilor

Utimul turneu din Turul Campionilor, competitia rezervata veteranilor, la care au participat cei doi inainte de a veni la Bucuresti a fost cel de la Graz (Austria).

Muster si Ivanisevic s-au intilnit in finala, austriacul avind cistig de cauza, cu 6-4, 3-6, 10-7. Astfel, Thomas l-a detronat pe Goran din fruntea clasamentului.

Masina de asi

In 2001, anul in care s-a impus la Wimbledon, Goran Ivanisevic a stabilit recordul tuturor timpurilor in materie de asi la un concurs de o asemenea anvergura, cu 212 reusite.

In acelasi sezon, uriasul croat a adunat 801 puncte direct din serviciu de-a lungul celor 48 de turnee disputate.

Egali peste tot

In competitiile oficiale, cei doi campioni s-au intilnit de sase ori, cinci dintre dispute avind loc in cadrul circuitului ATP, iar una cu ocazia meciului de Cupa Davis dintre Croatia si Austria, din 1997, care a avut loc pe zgura.

Cu toate ca Muster era un specialist al acestei suprafete, el a pierdut in fata lui Ivanisevic pe teren propriu, cu 6-7, 7-5, 6-7, 6-2, 7-5.

Bilantul all-time consemneaza o egalitate la trei, partidele din circuitul profesionist disputindu-se atit pe ciment, cit si pe carpeta.

Autor: Lavinia Bogdan, Alina Bucsain
Sursa: Sport Total

Scrie un comentariu