Categorii: Tenis

Open Romania – La revedere, titlu!

Zgura Arenelor BNR pare blestemata. Andrei Pavel si Victor Hanescu, invinsi simbata in semifinalele de simplu, dupa doua meciuri de cosmar, au pierdut ieri si finala la dublu in fata argentinienilor Acasuso si Prieto, scor 3-6, 6-4, 3-6. Ambii romani au incasat cite un cec de 27.300 de euro, in urma disputarii celor doua probe.

Ghinionul pare sa ii urmareasca pe romani la BCR Open Romania.

Dupa ce simbata, atit Victor Hanescu, cit si Andrei Pavel au fost eliminati la simplu, in semifinale, in urma unor meciuri dramatice, impotriva rusului Igor Andreev, respectiv a francezului Florent Serra, cei doi au pierdut ieri si la dublu, in ultimul act, in fata perechii argentiniene Jose Acasuso – Sebastian Prieto, capi de serie numarul trei, cu 3-6, 6-4, 3-6.

In semifinala, Pavel si Hanescu i-au invins in doua seturi, scor 6-4, 6-4, pe romanii Ion Moldovan si Gabriel Moraru.

Cneazul nu a mai putut repeta performanta din 1998, cind a cistigat in aceasta proba concursul de pe zgura Arenelor BNR alaturi de Gabriel Trifu, invingindu-i in finala pe compatriotii lor, George Cosac si Dinu Pescariu, cu 7-6, 7-6.

Oboseala acumulata de-a lungul acestei saptamini, plus durerile de la spate ale Cneazului, care a solicitat interventia medicului in primul set, la scorul de 5-2 in favoarea adversarilor, au facut ca misiunea alor nostri sa fie aproape imposibila.

In urma unui meci marcat de slabiciunea la serviciu a ambelor perechi, in tot partida inregistrindu-se nu mai putin de zece break-uri, de ambele parti, Pavel si Hanescu ramin cu satisfactia de a le fi oferit celor aproximativ 1.000 de spectatori din tribune posibilitatea de a urmari romani in ultima zi a turneului.

Cu toate ca au inceput excelent, obtini nd un break chiar la primul serviciu al acestora, compatriotii nostri au cedat in cele din urma primul set, marcat, in special, de greselile lui Pavel.

Ei s-au redresat insa in mansa a doua, profitind de relaxarea din jocul sudamericanilor.

Au cistigat un singur ghem atunci cind acestia se aflau la serviciu si si-au mentinut avantajul, de ajuns pentru a egala situatia pe tabela de marcaj.

In setul decisiv, Pavel si Hanescu au reusit sa recupereze handicapul de un ghem pe care l-au pierdut la inceputul setului decisiv, insa nu a fost de ajuns.

Argentinienii au revenit si s-au impus la final cu 6-3. Astfel, romanii au iesit din competitie, trofeul zburind pe pamint sud-american.

Vor reveni in octombrie

Urmatorul turneu la care ar fi trebuit sa participe cei doi romani este cel de la Palermo, care incepe pe 26 septembrie, insa atit Pavel, cit si Hanescu au anuntat ca se vor retrage din concurs, avind nevoie de odihna.

Astfel, romanii vor reveni in circuitul ATP la Metz, pe 3 octombrie, unde vor participa atit la simplu, cit si la dublu, in aceeasi componenta.

ANDREI PAVEL: „Sintem foarte obositi. Eu, cel putin, nici nu mai simt supararea de dupa semifinale din cauza oboselii.

Ieri, la unsprezece noaptea, pur si simplu simteam durerea din oase. Daca nu tragea de mine Victor astazi, probabil ca partida asta s-ar fi terminat mult mai repede”

Autor: Lavinia Bogdan
Sursa: Sport Total

Scrie un comentariu