Categorii: Tenis

Open Romania – Legendele toamnei

Nu de putine ori, atentia publicului prezent la BCR Open Romania a fost atrasa mai degraba de cei mai buni sportivi romani din istorie, Nadia Comaneci, Ilie Nastase sau Ion Tiriac, decit de actiunea de pe teren. Vedetele s-au perindat de-a lungul saptaminii trecute in Cotroceni, spre incintarea spectatorilor.
Nu de putine ori, atentia publicului prezent la BCR Open Romania a fost atrasa mai degraba de cei mai buni sportivi romani din istorie, Nadia Comaneci, Ilie Nastase sau Ion Tiriac, decit de actiunea de pe teren

Vedetele s-au perindat de-a lungul saptaminii Saptamina trecuta am respirat prin toti porii aerul de la Arenele BNR.

Am inspirat praful zgurii si am expirat emotii. Am suferit alaturi de romani, am blestemat fileul, am implorat cerul si am multumit soartei pentru fiecare lovitura care ne-a solicitat simturile.

Anul viitor vom privi in urma la editia a zecea a BCR Open Romania si vom face planuri pentru cea de-a douasprezecea.

Zestrea lasata de cel mai puternic turneu ATP din sud-estul Europei este una destul de consistenta.

Un cistigator surpriza, in persoana francezului Florent Serra, momentele de tenis-spectacol furnizate de cei cei doi monstri sacri, croatul Goran Ivanisevic si austriacul Thomas Muster, meciurile-maraton care au facut deliciul publicului si vedetele sosite la Arenele BNR pentru a promova sportul alb romanesc, toate au fost elementele care au intregit imaginea de ansamblu a concursului de 323.250 de euro.

Nu in ultimul rind, cel care a iesit in evidenta, in lipsa unui Pavel sau Hanescu in finala de duminica, este spectatorul roman, care a lasat deoparte greutatile cotidiene si a luat o portie de tenis, singura dintr-un an calendaristic.

Bonus pentru ei au fost aparitiile in tribune a celor mai buni sportivi romani din toate timpurile, Nadia Comaneci si Gica Hagi, care au constituit sarea si piperul unei saptamini fantastice.

Trairile noastre, ale celor care privim, trairile lor, ale celor care lovesc mingea, se comsuma, pling, rid, sint veseli sau tristi, au ramas pe pelicula fotografilor, ca marturie a ceea ce a fost si ca o previziune a ceea ce va fi sezonul urmator.

Interes pentru Ivanisevic si Muster

Atractia editiei din acest an a constituit-o meciul demonstrativ dintre croatul Goran Ivanisevic si austriacul Thomas Muster, care a avut loc in a doua zi de concurs.

Ambii au primit din partea organizatorilor cite un cec in valoare de 30.000 de euro pentru prezenta lor la Bucuresti.

Buget decent

Turneul de la Bucuresti a beneficiat de un buget de 600.000 de euro, din care 323.250 de euro au reprezentat premiile.

In aceste conditii, BCR Open Romania a indeplinit si in acest an cerintele ATP pentru a putea fi inclus in categoria International Series.

Autor: Alina Bucsain, Lavinia Bogdan
Sursa: Sport Total

Scrie un comentariu