Categorii: Tenis

Open Romania – Ploaia a cistigat meciul

A devenit o obisnuinta ca timpul nefavorabil sa incurce socotelile organizatorilor turneului BCR Open Romania. Spectatorii au ramas acasa, putini incumetindu-se sa ia drumul Arenelor BNR. Ieri, punctul de interes s-a mutat in afara terenului. Argentinienii Acasuso si Puerta si-au omorit timpul delectindu-se cu placinte moldovenesti.

Eforturile organizatorilor sint justificate din plin, avind in vedere anvergura evenimentului desfasurat in aceste zile la arenele BNR din Capitala.

Pus la punct impecabil, Open-ul bucures- tean, patronat de omul de afaceri Ion Tiriac, incepe sa prinda culoare si traditie.

VIP-urile internationale onoreaza invitatiile in fiecare an, partidele demonstrative fiind de fiecare data cele mai asteptate, in ciuda pretului piperat al biletelor din ziua respectiva.

Si la aceasta editie, efortul financiar al pasionat ilor de tenis a meritat cu prisosinta, tinind cont de nivelul ridicat al tenisului practicat pe zgura de la Bucuresti.

Vedetele mondiale Thomas Muster si Goran Ivanisevic au fost cireasa de pe tort la BCR Open Romania, cei doi jucind o partida de exceptie, marti seara, in nocturna arenei centrale, in aceeasi zi in care Pavel si Hanescu au obtinut primele victorii romanesti la simplu.

Dincolo de spectacolul din teren, tabloul turneului de la Bucuresti este completat si de evenimentele desfasurate in incinta complexului, acolo unde comerciantii de suveniruri spera sa dea lovitura.

Efervescenta amatorilor de tenis a fost insa domolita, ieri, din cauza unei ploi marunte si reci, care i-a luat prin surprindere pina si pe organizatorii turneului.

In cursul prinzului, partidele programate pentru ziua de ieri s-au desfasurat numai pe terenul central, programul revenind la normal abia in jurul orei 16:00.

Jucatorii si-au petrecut timpul liber la restaurant sau in cortul VIP-urilor, incercind sa depaseasca cu brio pauzele lungi si anoste.

Nici standurile comerciale nu au mai fost la fel de asaltate ca in zilele precedente, amatorii de tenis preferind sa vineze ofertele promotionale decit sa scoata bani din buzunar pentru suveniruri.

Singurul loc aglomerat a fost acela unde se vind de obicei traditionalele placinte cu brinza dulce si stafide, asa numitele poale-n-briu, care se pare ca i-au cucerit pe loc pe argentinienii Jose Acasuso si Mariano Puerta.

La pretul de 2 lei grei bucata, delicatesele moldovenesti se afla pe primul loc in preferintele spectatorilor, insa nici hamburgerii unui binecunoscut fast-food nu sint neglijati de consumatorii romani.

Vremea a stricat „Ziua Copiilor”

Ploaia neasteptata i-a intristat si pe copiii dornici de autografe, care au asteptat cu nerabdare ziua de ieri pentru intilnirile stabilite din timp cu jucatorii.

Ziua speciala dedicata pustilor la BCR Open Romania s-a aminat pentru simbata, atunci cind sportivii ramasi in competitie vor petrece citeva zeci de minute in compania micutilor fani.

Turneul dedicat jurnalistilor a suferit si el modificari, majoritatea meciurilor fiind reprogramata pentru zilele urmatoare.

Au fost la discoteca

Chiar daca vremea ploioasa a dat batai de cap jucatorilor atit pe teren, cit si in timpul lor liber, organizatorii BCR Open Romania au reusit sa salveze ziua de ieri, punind la cale o petrecere in cinstea oaspetilor din strainatate.

Astfel, jucatorii s-au distrat aseara in clubul bucurestean Paradiso, dansind latino si savurind preparate cu specific romanesc.

Cei mai petrecareti au fost jucatorii iberici, care, impresionati de frumusetea romancelor, si-au confirmat inca de pe acum prezenta pentru editia urmatoare a turneului bucurestean.

Autor: Lavinia Bogdan, Alina Bucsain
Sursa: Sport Total

Scrie un comentariu