Categorii: Tenis

Open Romania – Victor Crivoi – Incredibil!

Victor Crivoi a pierdut in fata lui Serra un meci pe care practic il cstigase. Totul s-a schimbat la o minge decisa de arbitru.

Victor Crivoi a debutat cu stingul la turneul de 302.000 de euro, cedind in fata mult mai experimentatului francez Florent Serra, numarul 106 in clasamentul ATP Race, in trei seturi, cu 3-6, 7-6 (5), 6-1, dupa doua ore de joc.

Romanul a inceput bine meciul, realizind destul de devreme un break, care i-a permis sa cistige prima mansa.

Impulsionat de cei aproape o mie de spectatori prezenti pe terenul central de la Arenele BNR, Victor a luat in cel de-al doilea set un avans de 4-0 la ghemuri, parind scapat in invinga tor.

Mai mult, el a servit pentru adjudecarea partidei la scorul de 5-4 in favoarea sa. Din pacate pentru el, dupa ce a reusit sa obtina punctul victoriei, arbitrul de scaun a intervenit, dictind aut si rejucarea mingii.

Din acel moment, francezul si-a revenit, a recuperat break-ul pierdut anterior si a dus meciul in tie-break.

Jucatorul din Hexagon a egalat situatia de pe tabela dupa ce si-a adjudecat ghemul decisiv cu scorul de 7-5. In setul trei, la scorul de 1-0 pentru adversarul sau, Victor Crivoi a primit ingrijiri medicale, resimtindu-se dupa efortul depus in primele doua manse.

Imediat dupa aceea, meciul a devenit un cosmar pentru roman, care nu s-a mai regasit pina la final, cedind ultimul set cu un categoric 6-1.

Au invins lejer
Perechea Ion Moldovan – Gabriel Moraru, beneficiara unui wildcard, s-a calificat in turul secund al probei de dublu, dupa victoria cu 6-1, 6-2 obtinuta in fata argentinienilor Carlos Berlocq – Mariano Puerta.

Rezultate

Simplu, turul I:

Jose Acasuso (Argentina, 6) – Juan Ignacio Chela
(Argentina) 6-2, 6-4, Paul-Henri Mathieu (Franta) – David
Sanchez (Spania) 2-6, 6-2, 6-1, Florian Meyer (Germania)
– Oscar Hernandez (Spania) 6-2, 6-0, Florent Serra
(Franta) – Victor Crivoi (Romania) – 3-6, 7-6 (5), 6-1.

Dublu, turul I:

Mariusz Fyrstenberg / Marcin Matkowski (Polonia, 4)
– Nicolas Almagro / Alberto Martin (Spania) 6-2, 6-2,
Ion Moldovan / Gabriel Moraru (Romania) – Carlos
Berlocq / Mariano Puerta (Argentina) 6-1, 6-2.

Autor: Lavinia Bogdan
Sursa: Sport Total

Scrie un comentariu