Categorii: Tenis

Open Romania – Victor, mai convingator ca niciodata

Pentru prima oara in cariera, Hanescu s-a calificat in semifinalele turneului, dupa ce l-a eliminat pe Ramirez Hidalgo.

Victor Hanescu a indeplinit o formalitate ieri, in sferturile de finala ale BCR Open Romania, dispunind in minimum de seturi, cu 6-4, 6-4, de spaniolul Ruben Ramirez Hidalgo, jucatorul venit din calificari, care a ajuns in aceasta faza dupa ce a trecut in optimi de detinatorul titlului, argentinianul Jose Acasuso.

Astfel, la cea de-a patra participare a sa la turneul bucurestean, Victor a reusit sa patrunda pentru prima oara in semifinale.

Anterior, atit in 2001, 2003, cit si in 2004, Hanescu a atins faza sferturilor.

De aceasta data, fiind impulsionat si de sezonul excelent pe zgura, care a culminat cu traseul incredibil de la Roland Garros, romanul nu a aratat nici un semn de ezitare in fata adversarului sau, cu nu mai putin de 117 locuri mai slab clasat decit compatriotul nostru in topul ATP Race.

Hidalgo, in ciuda faptului ca nu s-a mai intilnit niciodata in circuitul ATP cu Victor, a stiut sa gestioneze situatia la inceputul meciului, cind a avut chiar doua mingi de break pe serviciul romanului, in ghemul al doilea.

Hanescu si-a intrat in mina pe parcursul primului set, fructificind ce-a de-a patra oportunitate de a face break avuta in ghemul al cincilea.

A fost momentul cel mai important al primei manse, Victor reusind sa-si mentina avantajul minim pina la finalul acesteia.

Incurajat din tribune de aproximativ 600 de spectatori, Hanescu nu a fortat in setul secund decit la momentul oportun, in primul ghem, atunci cind ibericul era inca afectat de pierderea primei manse cu 4-6.

In continuare, serviciul rom<nului a functionat aproape perfect, permiti ndu-i sa nu aiba emotii de-a lungul setului, pe care si l-a adjudecat tot cu 6-4.

Astfel, o data cu primirea cecului de 15.300 de euro, cu care este recompensata performanta de a accede in semifinale, Victor se apropie vertiginos de suma de un milion de dolari cistigata din tenis.

El il va intilni in meciul urmator pe rusul Igor Andreev, care l-a invins in mod surprinza tor pe favoritul principal, argentinianul Mariano Puerta, in trei seturi, cu 4-6, 6-1, 6-1.

S-a distrat cu masinutele
La finalul meciului, organizatorii i-au pregatit o surpriza lui Victor Hanescu, pentru a-l mai detensiona dupa febra intrecerii.

El a devenit, pentru scurt timp, alaturi de o tinara, protagonistul unei curse inedite intre doua masini marca Mercedes in miniatura, fiecare dintre cei doi teleghidindu-si pe zgura micul vehicul.

Invingator a fost tot romanul, exact ca in partida sa din sferturile de finala.

Autor: Lavinia Bogdan
Sursa: Sport Total

Scrie un comentariu