Categorii: Stiri

Performanta istorica: echipa de polo a Romaniei, calificata la Jocurile Olimpice dupa 16 ani

Dupa locul 2 din grupa, Romania era mare favorita in sfertul de finala cu Brazilia; si a reusit sa onoreze acest statut. A fost la final victorie cu 19-8 contra tarii unde fotbalul e rege, astfel Romania a obtinut bileltele pentru Londra.
Scorul pe reprize a fost 4-0, 5-2, 6-1, 4-5, dupa un meci in care tricolorii s-au impus categoric, iar Brazilia a marcat primul gol abia in minutul 12, iar pana la final a facut doar eforturi disperate sa limiteze proportiile scorului. Din tribune, jucatorii romani au fost încurajati de numerosi suporteri conationali stabiliti in Canada, care au scandat pe toata durata partidei. Finalul partidei a însemnat pentru jucatorii romani imbratisarea tricolorului în bazin si scandarea „Romania!”.
Marcatorii pentru tricolori au fost : Negrean 4 goluri, R. Georgescu 4, C. Radu 3, Chioveanu 2, Iosep 2, Matei 1, Diaconu 1, Goanta 1, Busila 1.
In celelalte sferturi de finala s-au inregistrat rezultatele: Muntenegru-Turcia 19-6, Spania-Macedonia 11-7 si Grecia-Canada 10-6. Conform regulamentului, primele patru clasate obtin calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, tricolorii urmand sa participe dupa 16 ani de absenta. In 1996, la Atlanta, Romania s-a clasat pe locul 11, cea mai buna peformanta olimpica fiind locul 4, la JO din 1976 (Montreal).
Sambata noaptea vor avea loc semifinalele turneului preolimpic de la Edmonton, intre Muntenegru-Grecia si România-Spania (ora 02.00, ora Romaniei),
La Jocurile Olimpice de la Londra erau calificate, inaintea turneului preolimpic de la Edmonton, Marea Britanie (ca tara gazda), Italia, Ungaria, Serbia, Croatia, Australia, Kazahstan si Statele Unite ale Americii.

Scrie un comentariu