Categorii: Fotbal

Planeta, la picioarele Barcelonei !

Barcelona si-a mai adaugat un trofeu, castigand duminica Campionatul Mondial al cluburilor, care s-a jucat in Japonia. Barcelona a dovedit ca suprematia planetara pe care o are nu este aproape de final, ba chiar dimpotriva. De fiecare data cand joaca Barca te trezesti vorbind singur : ,cum au facut asta ??’. Argentinianul Leo Messi a jucat din nou magistral, iar reprezentanta Americii de Sud, FC Santos a fost depasita ca o echipa oarecare.

Santos s-a pregatit de vreo 6 luni, de cand a castigat Copa Libertadores, sa o detroneze pe Barcelona. In acest scop, s-a intarit cu staruri ca Neymar si Ganso, avand si multi brazilieni tineri si dornici de afirmare.

Dar antrenorul Guardiola a aliniat o echipa din care adversarii nu au inteles mai nimic : pe linia de fund erau ba 3, ba 4 jucatori, Fabregas urca des varf, suplinindu-l pe accidentatul David Villa, Dani Alves era si in aparare si in atac, iar peste toti era Leo Messi. Messi a marcat de doua ori, primul gol cu un lob spectaculos si tot el a inchis tabela dupa o adevarata cascada de driblinguri. Tot Messi mai ‘gasit’ un calcai, o pasa din care a marcat Fabregas. Xavi a reusit si el un gol, in minutul 24. Scor final Barcelona – Bantos 4-0 si nimeni nu ar putea sa conteste suprematia catalanilor.

 

Scrie un comentariu