Categorii: Liga Economistului

Prezentare LIGA ECONOMISTULUI

Liga Economistului este un campionat de fotbal la care participă echipele celor 10 facultăţi ale Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Specificul Ligii Economistului este că jucători sunt atât cadre didactice, cât şi studenţi. Astfel, profesorii şi elevii lor apar împreună pe terenul de joc, această întâlnire ajutând la o mai bună relaţie între cele două părţi, nu doar la fotbal, ci, mai important, la cursuri. Nu puţini sunt profesorii care au declarat că după ce au jucat alături de studenţii lor în Liga Economistului, au simţit că aceştia şi-au pierdut din frică (fără rost) faţă de profesor şi au devenit mai atenţi şi mai comunicativi la curs.

Liga Economistului

O comunitate

Liga Economistului înseamnă, totodată, o comunitate, care, pe lângă scoaterea oamenilor la mişcare fizică, mai are rolul de a lega relaţiile dintre aceştia. Poate că exemplul cel mai bun sunt jucătorii echipei facultăţii de Economie: după meci, profesorii, studenţii şi spectatorii lor rămâneau să dezbată diverse informaţii economice, pe care de altfel, nu ar fi avut timp să le aducă în discuţie la curs.

Liga Economistului ASE

Rezultatele

S-au disputat până acum două sezoane ale Ligii Economistului, de fiecare dată cu mult succes la participanţi şi la public. În primul an, campioană a ieşit Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului, iar în al doilea Facultatea de Economie. O noutate în al doilea sezon a fost Cupa Economistului, o competiţie în sistem eliminatoriu, câştigată tot de Facultatea de Economie.

În Liga Economistului nu există miză financiară, ci doar dorinţa de a se simţi bine. De aceea, spectacolul şi voia-bună sunt la ele acasă. Dovadă stau cele 647 de goluri înscrise în primele două ediţii de campionat, fără a le pune la socoteală pe cele 107 din Cupa Economistului 2008/09.

Sezonul 2009/2010 a început săptămâna trecută, când în prima etapă s-au înregistrat următoarele rezultate în meciurile dintre echipele facultăţilor:

Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică (CSIE) –  Contabilitate şi Informatică de Gestiune (CIG) 8-6

Economie (ECO) – Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (FABBV) 7-0

Marketing (MRK) – Adminsitrarea Afacerilor (FABIZ) 3-1

Economie Agroalimentară şi a Mediului (EAM) – Comerţ (COM) 9-2

Management (MAN) – Relaţii Economice Internaţionale (REI) 4-1

Identificarea cu facultatea

Liga Economistului este o marcă din ce în ce mai celebră în Academia de Studii Economice din Bucureşti, fiind, totodată, un subiect de discuţie între oamenii din această instituţie de învăţământ superior, fie ei cadre didcatice sau studenţi. În această măsură, rolul de identificare este foarte important. Liga Economistului este, un simbol, aducând studentul mai aproape de facultatea pe care o urmează: în momentul în care îşi susţine echipa, el îşi susţine, de fapt, facultatea. Aceasta din urmă, prin intermediul echipei de fotbal, îi oferă studentului, fie el jucător sau spectator, o pauză de relaxare, atât de importantă pentru a obţine rezultate bune la învăţătură. Şi, ce este mai important, este că această pauză este organizată tot sub cupola instituţiei la care studiază.

Promovare şi comunicare

Instrumentul de comunicare cel mai utilizat până acum este site-ul Ligii Economistului: www.ligaeconomistului.com. Pagina oferă informaţii, ştiri, statistici, interviuri şi clasamente din Liga şi Cupa Economistului, atrăgând atât jucătorii, cât  şi suporterii, noutăţile dintr-un sezon fiind postate cu regularitate pe site-ul Ligii.

Citeşte mai multe pe site-ul Ligii Economistului: www.ligaeconomistului.com

Scrie un comentariu