Categorii: Stiri

Prima Cupa de Vara la sarituri cu schiurile ii aduce in Romania pe Morgenstern si Kranjec

Dupa gala de box a lui Lucian Bute, finala Europa League la fotbal si anuntarea co-organizarii Campionatului European de baschet feminin din 2015, Romania va mai gazdui o competitie sportiva internationala de mare prestigiu. Este vorba de Cupa de Vara FIS la sarituri cu schiurile, care se va desfasura la Rasnov si la care vor participa, printre altii, Thomas Morgenstern, Robert Kranjec si Roman Koudelka.

Cupa de Vara FIS va avea loc in data de 9 iunie, cu incepere de la ora 15:00, si va fi organizata in doua manse, exact la fel ca in Cupa Mondiala de sarituri cu schiurile. In prima mansa, vor sari 60 de sportivi, in vreme ce in cea de-a doua mansa vor sari primii 30 de clasati, in ordinea inversa clasarii din prima mansa.

Concursul se va desfasura pe o trambulina cu punctul de constructie la K64, iar punctele acumulate in cadrul acestuia vor conta pentru clasamentul general al Cupei Mondiale de vara. Organizatorii mizeaza pe o prezenta masiva a publicului spectator si au anuntat ca intrarea va fi libera.

Lista completa de participanti nu este cunoscuta inca, dar sunt asteptati mai multi sportivi din Austria, Cehia, Slovenia sau Polonia, alaturi de cei mai buni saritori romani ai momentului. Totusi, lumina reflectoarelor va fi mai mult ca sigur fixata pe Morgenstern, Kranjec si Koudelka, trei sportivi din elita mondiala a sariturilor cu schiurile.

Austriacul Thomas Morgenstern, in varsta de 25 de ani, are un palmares absolut coplesitor, din care fac parte printre altele trei medalii olimpice de aur, precum si nu mai putin de sapte titluri mondiale. Ultimele mari performante ale lui „Morgi” au fost patru medalii obtinute la Mondialul de sarituri cu schiurile din 2011, dintre care trei de aur, dar si un titlu mondial cu echipa la Campionatul Mondial de zbor cu schiurile din acest an.

Slovenul Robert Kranjec este un sportiv cu patru ani mai in varsta decat Morgenstern si, desi este de multi ani in elita mondiala, ultimele sezoane au fost cele mai bune pentru el. Astfel, Kranjec a devenit campion mondial la zbor cu schiurile in acest an la Vikersund si a castigat doua etape din cadrul Cupei Mondiale, editia 2011-2012.

In fine, cehul Roman Koudelka este un sportiv cu o carte de vizita vizibil mai saraca decat cele ale lui Morgenstern si Kranjec. Totusi, acesta are doar 22 de ani, asa ca se poate spune ca este la inceputul carierei internationale. Recordul sau personal este de 211 metri, sariti chiar acasa, in Cehia, in 2011, in vreme ce in Cupa Mondiala cele mai bune rezultate ale sale de pana acum au fost doua podiumuri de etapa.

Dupa inchiderea competitiei de la Rasnov, va avea loc si un concert extraordinar sustinut de solistii Alex Velea, Corina, Antonia, precum si de formatia Holograf. Una peste alta, Rasnovul ar trebui sa fie principala destinatie de week-end in data de 9 iunie pentru orice amatori ai sportului, evenimentul care va avea loc acolo fiind unul cu adevarat unic pentru Romania.

Scrie un comentariu