Categorii: Fotbal, Stadioane

Protest inedit al suporterilor

SimpsonsS-a intamplat aseara in Spania cu fanii celor de la Rayo Vallecano, una dintre cele mai iubite echipe din Primera Division. Nu, acestia nu faceau referire (numai) la jocul prost al formatiei de pana acum, ci la orele inaintate de disputare a meciurilor favoritilor lor. Cum Vallecano a fost programata de 3 ori in ultimele 5 etape sa joace la ora 21:00 sau chiar la 22:00, fanii s-au gandit sa protesteze printr-un banner care infatisa familia Simpsons adunata in sufragerie uitandu-se la televizor. Intreg sectorul in care trebuiau sa stea ultrasii s-a golit, ramanand doar cei ce au afisat bannerul, care au intrat in rolul personajelor. Un alt banner trimitea la o expresie celebra din serial si anume: „But will someone please think at the children”? Prin cele doua bannere, suporterii lui Rayo Vallecano ar fi sugerat ca tipul acesta de meci, cum a fost ieri cel dintre Vallecano si Eibar, este mai convenabil sa fie urmarit de acasa decat din tribune, mai ales daca se joaca la ora asta inaintata. De asemenea, ei ar fi fost nemultumiti si din cauza ca nu isi pot aduce copiii pe stadion, majoritatea neputand sa reziste pana la 23:00 sau 00:00, cand se termina meciurile. Toata aceasta actiune s-a intamplat prin minutul 10 al primei reprize. Dupa asta, ultrasii si-au reluat locul in tribuna, bannerul ramanand insa afisat pana la sfarsitul partidei.

Primera Division se confrunta nu de azi, de ieri, cu acest tip de „probleme”, ci de mai multe sezoane. Este de apreciat ca s-a gandit cineva la o forma de protest contra acestui aspect. Ne cam indoim insa ca Federatia va reprograma in asa fel meciurile incat sa fie toata lumea multumita. Sigur, avand in vedere ca Primera Division prezinta interes major atat in Europa, cat si in intreaga lume, Federatia Spaniola de Fotbal incearca sa gaseasca un interval orar care sa multumeasca pe toata lumea. Ori asa ceva este imposibil. Etapa viitoare, Vallecano va juca de la 21:00, peste 3 runde de la 21:45, pentru ca in saisprezecimiile Cupei Regelui, programate pe 4 deccembrie, partida cu Valencia sa inceapa la 23:00.

Nu stim cum vi s-a parut aceasta idee, insa pe noi nu ne-a impresionat. Cu siguranta daca se va organiza si pe la noi un astfel de protest, suporterii vor veni cu idei mai originale. Ne indoim insa ca se va intampla asa ceva la noi, procentul oamenilor care vin la stadioane in Liga I fiind considerabil mai mic decat cel din Primera Division.

 

Scrie un comentariu