Categorii: Stiri

Razvan Martin, un titlu si doua medalii de argint la CE de haltere

Dupa ce Florin Croitoru a cucerit medalia de argint a stilului smuls la categoria 62 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de haltere, un alt tanar sportiv roman a reusit sa obtina nu mai putin de trei medalii.

Razvan Martin, in varsta de doar 20 de ani, s-a incununat drept campion european al stilului smuls la categoria 77 kg, reusind sa obtina si medaliile de argint la stilul aruncat, dar si la total. Martin, triplu vicecampion european anul trecut, a demonstrat de ce este supranumit „noul Calancea”, dupa numele fostului campion mondial Valeriu Calancea, si a obtinut prima medalie de aur importanta din cariera.

La stilul smuls, bistriteanul a impresionat cu siguranta sa, intrand in competitie direct la 155 de kilograme. Martin a reusit sa ridice haltera fara mari probleme, dupa care a plusat la 159 de kilograme, incercare care avea sa-i aduca aurul. A ratat apoi la 161 de kilograme, dar a ramas pe primul loc.

Martin a avut insa apoi probleme la aruncat, proba care nu-l avantajeaza deloc pe roman. Prima incercare, la 187 de kilograme, a fost ratata de putin de acesta, care a inceput sa simta presiune. Pentru a doua incercare, tanarul de 20 de ani a urcat la 188 kg, dar aici a ratat si mai clar.

Cu o singura incercare ramasa, Razvan Martin risca sa dea cu piciorul atat medaliei de la aruncat, cat si celei de la total daca ar fi ratat. Totusi, romanul a aratat ca are si un psihic foarte solid, si-a stapanit emotiile foarte bine si a reusit sa ridice 188 de kilograme, chiar daca cu mari emotii.

Albanezul Erkand Qerimaj, care ridicase cu un kilogram mai putin decat Martin la smuls, s-a revansat la aruncat, reusind 190 de kilograme. Astfel, Qerimaj l-a trimis pe roman pe locul doi atat la aruncat, cat si la total. Chiar si asa, performanta lui Razvan Martin este una remarcabila, ridicand bilantul delegatiei „tricolore” prezente in Antalya la patru medalii, dintre care una din cel mai stralucitor metal.

Romania se claseaza in acest moment pe locul sase la natiuni, fiind devansata la general de Azerbaijan, Turcia, Moldova, Albania si Polonia. In ultimele trei zile de competitii din Turcia, vor mai intra in cursa pentru medalii trei sportivi de la noi.

Cele mai mari asteptari le avem de la Roxana Cocos, medaliata la Mondialele de anul trecut, care va participa astazi la probele categoriei de 69 de kilograme. Tot astazi, va intra in competitie si Gabriel Sancraian, ocupant al locului sase la Mondialele de anul trecut, in vreme ce maine il vom avea pe Marius Danciu la categoria 94 de kilograme.

 

Scrie un comentariu