Categorii: Stiri

Regii si Coiotii merg in finala NHL din Vest, Diavolii ataca titlul din Est

Cu toate ca sezonul regulat din NHL, cea mai puternica competitie de hochei din lume, a fost unul mai echilibrat ca oricand, partidele din play-off-uri nu s-au ridicat la acelasi nivel al imprevizibilului. Astfel, primele trei finaliste ale celor doua Conferinte s-au decis dupa patru sau cinci meciuri, in vreme ce a patra echipa calificata ramane singura inca nedeterminata.

Prima calificata in una dintre cele doua finale a fost en-fanfare Los Angeles Kings in Vest. „Regii” nu au avut nicio problema cu St. Louis Blues si au castigat in minimum de meciuri, patru. Victoria echipei din L.A. este poate cea mai mare surpriza a sezonului de pana acum, „Regii” calificandu-se in play-off aproape in extremis, de pe locul opt in Conferinta de Vest.

De partea cealalta, Blues au defilat in sezonul regulat si au incheiat Conferinta pe doi, cu un total impresionant de 109 puncte, doua sub liderii Vancouver Canucks. Victoriile lui L.A. Kings din semifinalele Conferintei de Vest nici macar nu s-au conturat greu, scorurile de 3-1, 5-2, 4-2 si din nou 3-1 vorbind de la sine.

L.A. Kings, care nu au nicio Cupa Stanley in palmares, vor da piept cu Phoenix Coyotes in finala Conferintei de Vest, „coiotii” fiind la randul lor o echipa fara o istorie mareata in NHL. De altfel, Coyotes nu au castigat nicio Cupa Stanley si nici macar un titlu al Conferintei pana acum, asa ca jucatorii echipei se vor afla in fata unei performante cu adevarat istorica.

Echipa din Phoenix a trecut in semifinale de Nashville Predators cu un concludent scor general de 4-1. Victoria s-a conturat insa destul de greu, primul punct fiind obtinut dupa un 4-3 cu prelungiri. A urmat un 5-3 pentru Phoenix, un 2-0 pentru Nashville, un 1-0 pentru Phoenix si un 2-1 pentru Phoenix pe teren propriu.

Si in Est prima finalista aflata pana acum este o revelatie, New Jersey Devils incheind doar pe sase sezonul regulat. „Diavolii” au trecut cu 4-1 la general de Philadelphia Flyers, celebrul portar Martin Brodeur reusind cateva evolutii absolut stralucitoare. De remarcat ca Flyers au castigat primul punct in duelul cu Devils si ca „Diavolii” au reusit apoi patru victorii consecutive, dintre care prima si ultima au fost obtinute pe terenul adversarilor lor.

Echipa din New Jersey isi va afla adversara din finala Estului in zilele urmatoare, cealalta semifinala a Conferintei fiind inca in desfasurare. New York Rangers, liderii din Est la capatul sezonului regulat, conduc cu 3-2 in fata lui Washington Capitals, dar meciul sase va avea loc pe terenul din D.C. Daca se va ajunge la meciul sapte, Rangers vor gazdui infruntarea decisiva, acestia avand prima sansa la calificarea in finala. 

Scrie un comentariu