Categorii: Handbal

Romania a invins chinuit Tunisia la CM de handbal feminin

Cu toate ca ne asteptam cu totii sa defileze la debutul in Campionatul Mondial de handbal feminin din Brazilia, reprezentativa Romaniei s-a chinuit serios inainte de a reusi victoria impotriva modestei Tunisii. Romania, lipsita de aportul mai multor jucatoare cheie la acest turneu final, a fost condusa la pauza si s-a detasat greu pe final, impunandu-se la doar doua goluri diferenta.

Evolutia nationalei noastre a fost extrem de palida din debutul meciului si africancele, mult mai bine asezate si mai ‘’intepate’’ decat ne-am fi asteptat, au condus in mai multe randuri in prima, dar si in cea de-a doua repriza, reusind chiar sa se detaseze la un moment dat la trei goluri diferenta (17-14, in minutul 32).

Din fericire, selectionerul Romaniei, Radu Voina, a cerut doua time-out-uri inspirate pe finalul meciului, time-out-uri care au reusit sa le motiveze pe fetele noastre in a obtine o victorie cruciala pentru parcursul la acest Campionat Mondial.

Scorul final a fost de 30-28 in favoarea noastra, dar prestatia stearsa ne face sa fim mai degraba pesimisti in ceea ce priveste obtinerea unei medalii mondiale.

Cele mai multe goluri de la echipa noastra au fost marcate de Adina Fiera (opt), Adriana Nechita (sase) si Oana Chirila (cinci), in vreme ce de la tunisience s-au remarcat Toumi, cu sapte goluri, dar si Chebbah, Khouildi si Marzouk, cu cate cinci reusite.

Romania va avea pauza duminica, urmand sa intalneasca in zile succesive alte doua reprezentative care pe hartie par victime sigure (Cuba, pe 5 decembrie, de la ora 19:00, si Japonia, pe 6 decembrie, de la 21:15). Dupa aceste doua partide, va incepe greul pentru ‘’tricolore’’, care vor avea de jucat cu gazda competitiei, Brazilia, pe 8 decembrie, la ora 23:45, si cu puternica reprezentativa a Frantei, in data de 9 decembrie, la ora 21:15.

Primele patru clasate din fiecare grupa se vor califica in optimile de finala, partide eliminatorii care vor avea loc in datele de 11 si 12 decembrie.

Scrie un comentariu