Romania egala campioanei Americii de Sud, 1-1 in meci amical cu Uruguay (video)

Intr-un meci amical, care a fost considerat inceputul campaniei nationalei Romaniei pentru Campionatul Mondial din Brazilia 2014, Romania s-a mobilizat foarte bine pe National Arena si a facut un pretios egal cu o nationala foarte buna, campioana Americii de Sud, Uruguay.
Cu un adversar cu jucatori cotati la zeci de milioane de euro, staruri in Italia, Anglia, Spania, echipa nationala si-a depasit conditia, a jucat cu nerv si a avut si multe momente in care a facut spectacol. Un 1-1 care poate fi un nou inceput, pentru o noua generatie la nationala. Dar totusi, un amical ramane un amical si trebuie sa vedem rezultate bune incepnd cu toamna acestui an, in meciurile oficiale din grupa pentru Campionatul Mondial din Brazilia.
Disputa a avut doua parti distincte. Uruguay a inceput tare, in viteza, reusind sa surprinda formatia noastra prin scheme si o permanenta miscare in teren a atacantilor sai. Cavani a izbutit sa inscrie la primul atac, inca din minutul 2. Sud-americanii au reclamat, pe buna dreptate, neacordarea unui penalty la un fault al lui Tatarusanu asupra jucatorului de la Napoli. Marius Nicolae a avut o faza excelenta, dar mingea trimisa din voleu a lovit bara.

După pauza, in conditiile in care in echipa noastra au intrat Lazar, Marica, Bourceanu si Stancu, jocul a fost dominat de tricolori. Acestia au avut mai multe ocazii de gol, iar Stancu a inscris cu o lovitură cu capul la o centrare a lui Torje, foarte activ.
Selectionerul Victor Piturca a avut motive să fie multumit de rezultatul de egalitate, 1-1, obinut in fata Uruguayului, campioana Americii de Sud. El a recunoscut ca oaspetii au fost periculosi pana la pauza, insa a remarcat jocul din a doua repriza a tricolorilor.

Scrie un comentariu