Categorii: Stiri

Romania – Germania 9-10, in primul meci al turneului preolimpic de polo de la Edmonton

Nationala masculina de polo a Romaniei, una din cele doar doua echipe reprezentative ale noastre care mai are inca sanse sa ajunga la Jocurile Olimpice de la Londra, a debutat cu stangul la turneul preolimpic de la Edmonton. Cosmin Radu si compania au pierdut dramatic, scor 9-10, meciul cu Germania, dar pastreaza inca sanse importante pentru calificarea la Olimpiada.

Echipa Germaniei venea dupa un turneu final al Campionatelor Europene foarte bun, incheiat pe locul cinci, si pornea ca mare favorita in fata Romaniei. In apa, lucrurile nu au fost insa nici pe departe atat de clare, elevii lui Istvan Kovacs stand mereu aproape de nemti.

A fost 2-3 dupa primul sfert, 6-7 la pauza mare, 7-7 dupa trei sferturi, asa ca totul s-a jucat practic in ultimele minute. Totusi, este de remarcat faptul ca Germania a condus in trei randuri de-a lungul partidei cu doua goluri avantaj, scor 5-3, 6-4 si 7-5, romanii revenind de fiecare data extraordinar.

In ultimul sfert, ”tricolorii” au preluat chiar conducerea, scor 8-7, dupa o reusita a lui Cosmin Radu, dar nemtii au raspuns rapid, cu doua goluri intr-un minut. Baietii nostri au mai gasit forta sa revina o data si sa egaleze la noua cand mai erau doar 11 secunde de joc, dar adversarii nostri au reusit sa inscrie dupa doar sase secunde (!!!).

S-a incheiat astfel 10-9 in favoarea Germaniei dupa un meci de infarct, dar sperantele romanilor pentru a merge la Londra sunt intacte. Al doilea meci al Romaniei ar putea fi decisiv, urmand sa se dispute pe 3 aprilie, la ora 2:00, impotriva Greciei. Dupa eleni, Romania va mai juca cu Macedonia, Olanda si Muntenegru. Primele patru clasate din grupa vor merge mai departe, in sferturile de finala, acolo unde nationala noastra va avea nevoie de victorie pentru accederea in semifinale, dar si pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

Celelalte doua rezultate ale primei zile in grupa Romaniei au fost unele asteptate, Muntenegru trecand la pas de Olanda, cu 12-6, in vreme ce Grecia a zdrobit Macedonia, scor 12-2. 

Scrie un comentariu