Categorii: Stiri

Romania – Macedonia 9-6, la polo. Inca doi pasi pana la Londra…

Dupa o infrangere dramatica cu Germania si o victorie la fel de dramatica cu Grecia, nationala Romaniei de polo trebuia sa aiba un meci mai linistit in a treia etapa a turneului preolimpic de la Edmonton. Nu a fost deloc asa, iar Macedonia s-a dovedit o nuca extrem de greu de spart, ex-iugoslavii mergand cap la cap cu poloistii romani in primele trei sferturi ale meciului.

Mai mult decat atat, macedonenii au condus constant in primele doua acte ale partidei, Cosmin Radu si compania alergand mereu dupa egalare. A fost 1-0, 2-0, 2-1, 3-1 si 3-2 pentru adversarii nostri, la pauza mare intrandu-se totusi cu scor egal, 3-3. Nici sfertul al treilea nu a debutat fericit pentru ”tricolori”, cei care s-au vazut din nou repede condusi, mai intai cu 4-3 si apoi cu 5-4.

La jumatatea sfertului trei, romanii au rabufnit pentru prima data si, dupa un lung sir de ratari incredibile si eliminari incasate usor, au preluat conducerea. Kadar a facut 6-5, pentru ca imediat Stoenescu, ingerul pazitor din poarta noastra, sa faca minuni, si sa-i dea sansa lui Ghiban sa duca scorul la 7-5.

Acesta a fost scorul inaintea ultimelor opt minute, repriza finala fiind dominata, chiar daca nu foarte clar si coerent, de nationala noastra. Dupa un sir de ratari al ambelor echipe, am facut 8-5 dupa o lovitura de la 5 metri transformata de Andrei Iosep, pentru ca Tiberiu Negrean sa linisteasca in sfarsit spiritele cu golul de 9-5.

Mai erau doar patru minute si jumatate pana la final, timp in care macedonenii au mai inscris o data, dar nu au mai pus in pericol victoria noastra.

Romania ajunge la patru puncte din trei partide disputate in Canada si se claseaza pentru moment pe locul al doilea in Grupa A, dupa Muntenegru, dar in fata Germaniei. Poloistii nostri mai au de disputat doua partide in grupe, cu Olanda si Muntenegru, si o victorie ne-ar trimite cel mai probabil in sferturi de pe pozitia a treia.

Celelalte rezultate ale zilei de marti au fost: Germania – Olanda 11-6; Muntenegru – Grecia 8-7; Brazilia – Argentina 16-7; Canada – Turcia 14-5.

In Grupa B, conduce Spania, cu patru puncte din patru posibile, urmata de Canada, tot cu patru puncte, dar cu un golaveraj mai slab. Cel mai probabil acestea vor fi si primele doua echipe la finalul grupei, ceea ce ar insemna ca meciul decisiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice pentru Romania ar putea fi disputat cu gazda turneului din aceste zile, Canada.

 

Scrie un comentariu