Categorii: Stiri

Romania si Ungaria vor organiza CE de baschet feminin din 2015

Dupa gazduirea finalei Europa League la fotbal in Bucuresti, Romania va mai avea onoarea sa organizeze o competitie importanta a sportului mondial. Astfel, Campionatul European de baschet feminin din 2015 va avea loc in tara noastra, precum si in Ungaria. 

Clujul si Oradea vor fi orasele de la noi unde vor avea loc partide din cadrul turneului final al Campionatului European, in vreme ce in Ungaria sunt sanse mari sa aiba loc meciuri in cinci orase. Conform anuntului facut de FIBA Europe in urma cu putina vreme, Romania nu va gazdui decat meciuri din grupe, fazele finale urmand a avea loc exclusiv in Ungaria.

Vecina noastra de la vest primise initial gazduirea turneului final de una singura, in luna decembrie a anului trecut, dar maghiarii au hotarat sa accepte pana la urma ajutorul Romaniei. Salile din Budapesta, Veszprem, Szombathely, Sopron si Gyor ar trebui sa fie gazde ale meciurilor de baschet feminin din 2015, dar nu este exclus ca cel putin unul din aceste orase sa nu mai participe activ la organizarea competitiei pana la urma.

Decizia Federatiei Europene de Baschet de a acorda gazduirea turneului final Romaniei si Ungariei este una istorica si va consemna doua premiere. Astfel, va fi pentru prima oara cand doua tari vor organiza o competitie de asemenea anvergura, dar va fi si primul turneu final cu 20 de echipe nationale participante.

Echipele Romaniei si Ungariei vor fi calificate direct la turneul final, in vreme ce perioada exacta de desfasurare a competitiei nu este inca cunoscuta.

 

Scrie un comentariu