Categorii: Stiri

Romanii (mai) au (si) talent! Aur si bronz pentru Romania la Europenele masculine de gimnastica

Dupa cruntele dezamagiri pricinuite de necalificarea nationalei feminine de handbal la Jocurile Olimpice si de infrangerea umilitoare suferita de Lucian Bute, iubitorii sportului din Romania au in sfarsit motive sa zambeasca. Reprezentativa masculina de gimnastica a obtinut medalia de bronz la Campionatul European din Franta, in vreme ce Flavius Koczi este noul campion continental la sarituri.

Concursul pe echipe s-a desfasurat sambata si s-a incheiat cu victoria reprezentativei Marii Britanii, urmata la mica distanta de nationala Rusiei. Baietii nostri nu au contat in lupta pentru medaliile de aur, dar au obtinut totusi un bronz extrem de pretios, duelul cu Belarusul fiind castigat la o diferenta de doar doua zecimi de punct.

Aparatul forte al lui Koczi, Berbecar, Buidoso, Cotuna si Bataga au fost sariturile, acolo unde primii doi gimnasti si ultimul au obtinut un total de 46,724 de puncte. Totusi, asul din maneca gimnastilor nostri a fost constanta in evolutii, singura ratare venind la cal cu manere din partea lui Claudiu Bataga.

Nationala Belarusului a fost peste noi la doar doua aparate din sase, dar chiar si asa, exercitiile executate corect, dar modeste ale baietilor nostri de la bara fixa puteau sa faca diferenta. Pana la urma, medaliile de bronz ne-au revenit noua, echipa avand sanse bune sa prinda si finala olimpica de la Londra.

Flavius Koczi, liderul echipei noastre nationale, nu s-a multumit doar cu medalia de bronz din concursul de sambata si a schimbat-o pe aceasta pe una de aur castigata azi. Koczi s-a impus la sarituri, cu un punctaj de 16,166, acesta fiind urmat la mica distanta de ucraineanul Igor Radivilov, cu 16,066 si de rusul Denis Abliazin, care a totalizat 16,062 de puncte.

In varsta de 24 de ani, gimnastul nascut la Resita este la al treilea titlu european din cariera, cele trei medalii de aur fiind obtinute in concursul pe aparate, la trei probe diferite. Primul aur a fost cucerit in 2006, la Volos, la cal cu manere, iar al doilea in 2011, la Berlin, la sol. Flavius mai are si un argint mondial, la sarituri, precum si trei medalii europene de argint si trei de bronz.

 

 

Scrie un comentariu