Categorii: Stiri

S-au tras la sorti optimile Champions League! Napoli – Chelsea si Milan – Arsenal sunt derby-urile

Astazi a avut loc la Nyon, in Elvetia, tragerea la sorti a optimilor de finala din Liga Campionilor, faza in care nu se mai afla nicio echipa romaneasca si doar un jucator roman, Cristian Chivu, de la Inter. Echipa fostului fundas central al nationalei Romaniei a avut parte de o tragere la sorti destul de favorabila si va juca in februarie si martie anul viitor cu Olympique Marseille.

De departe cele mai interesante dueluri ale optimilor de finala vor fi dublele italiano-engleze dintre Napoli si Chelsea, pe de o parte, si dintre Milan si Arsenal, pe de alta parte. In ambele cazuri, italienii vor disputa primul meci al ”dublei” pe terenul propriu, dupa ce au incheiat faza grupelor pe locurile secunde.

FC Barcelona, campioana en-titre a Europei, se va lupta pentru calificarea in sferturile de finala cu Bayer Leverkusen, in vreme ce misiunea cea mai usoara a optimilor o vor avea francezii de la Lyon, cei care vor da piept cu revelatia Apoel Nicosia. Un alt duel ”exotic” este si cel dintre FC Basel si Bayern Munchen, in vreme ce meciul dintre Zenit si Benfica va atrage probabil cel mai putin interes in aceasta faza a competitiei.

Iata programul complet al optimilor de finala:

Lyon – Apoel 
Napoli – Chelsea
AC Milan – Arsenal 
FC Basel – Bayern Munchen 
Leverkusen – FC Barcelona 
TSKA Moscova – Real Madrid 
Zenit – Benfica
Marseille – Inter 

Sa mai spunem ca partidele tur vor avea loc pe terenul primelor mentionate mai sus, in datele de 14, 15, 21 si 22 februarie, in vreme ce mansa a doua a optimilor de finala va avea loc pe 6, 7, 13 si 14 martie 2012.

Scrie un comentariu