Categorii: Stiri

Sergiu Nicolaescu: sportul a fost important in viata mea

Sergiu Nicolaescu, regizorul si actorul cunoscut si iubit de toti pentru talentul, onestitatea si daruirea pentru film, a murit la 82 de ani. Mihai Viteazul, Dacii, Nemuritorii, Cu mainile curate, Un comisar acuza, Osanda, Revansa, Duelul, Pentru patrie, Nea Marin miliardar, Ultimma noapte de dragoste, 15 (despre Revolutia din 1989) si alte multe filme care au intrat in inimile noastre, ale tuturor, au fost copiii lui Sergiu, asa cum a spus chiar inegalabilul regizor.

Sergiu a povestit despre sporturile pe care le-a practicat intr-un interviu.
… despre locul pe care l-a ocupat sportul in viata sa: „Sint un sportiv batrin, care nu abdica. De la principii, de la munca, de la lupta cu viata. Am facut sport de mic si-o sa fac pina la ultimul gong. Am facut atletism, calarie, box, tir, rugby, eu am adus cascadoria in sportul romanesc, formata din sportivi, nu din circari”

… despre talentele pe cale de disparitie din sportul romanesc: „An de an sint tot mai dezamagit, iar acum cred ca ating punctul maximum de dezamagire. Ma simt vinovat ca am facut Revolutia! Da, da, asa e. Nu mai sint elite, nu mai este seriozitate, talentele sint pe cale de disparitie, cine vine din urma?! Vedeti dumneavoastra, nu reusim sa scapam de lepre, care sint la toate nivelurile! Si sportul dumneavoastra a patimit mult, fiindca doar banul mai conteaza, talentale sint pe cale de disparitie”.

… cu ce echipa simpatiza: Mi-a placut Ripensia, pe vremea lui Pavlovici, Kotormany, Bindea, Dobay si a altora pe care i-am uitat. Apoi mi-a placut si Universitatea Craiova in perioada ei de glorie. Am fost rugbyst la Dinamo, normal ca am tinut si cu aceasta echipa, dar tot mai mult tineam cu Steaua.

… despre cum arata fotbalul astazi: E goana dupa aur! Unde mai gasesti elite? Unde, unde? Ca si in alte sporturi, au disparut generatii de mari atleti. Politicul de acum prabuseste sportul si, in special, futbolul. Doar banii mai conteaza, pentru unii.

Scrie un comentariu