Categorii: Stiri

Suarez, suspendat opt etape pentru rasism

Luis Suarez, atacantul lui FC Liverpool, a fost suspendat pentru o perioada de opt etape si amendat cu suma de 40 de mii de lire sterline dupa ce i-ar fi adresat cuvinte rasiste lui Patrice Evra, fundasul lui Manchester United. Incidentul a avut loc in luna octombrie, dar uruguayanul a fost pedepsit de-abia acum, dupa ce Federatia Engleza de Fotbal (FA) a ezitat initial sa-l penalizeze pe atacant.

Atat Suarez, cat si oficialii echipei Liverpool, au declarat ca au de gand sa faca apel impotriva deciziei, in conditiile in care decizia suspendarii atacantului s-a luat doar pe baza afirmatiilor lui Evra, fara a exista alte dovezi sau marturii ale altor jucatori. ” Nimeni de pe acel teren, inclusiv coechipierii lui Evra sau arbitrii care oficiau partida, nu au auzit presupusa conversatie dintre cei doi jucatori, motiv pentru care este aproape de necrezut ca Luis poate fi gasit vinovat doar pe baza spuselor lui Patrice Evra. ” au declarat oficialii Liverpool, intr-un comunicat de presa.

In replica, fundasul stanga francez al lui United a declarat in mai multe randuri ca exista inregistrari video in care se poate observa clar ca ” Suarez imi adreseaza un cuvant de ordin rasist de cel putin zece ori”. 

In ceea ce-l priveste pe Luis Suarez, acesta a recunoscut ca a purtat o discutie cu Evra, atat in limba spaniola, cat si in engleza, dar respinge categoric acuzatiile de rasism. ” Nu l-am insultat. Am folosit doar un mod de a ma exprima pe care si coechipierii lui Patrice il folosesc in conversatiile cu acesta. Nu exista nicio dovada ca am folosit cuvinte rasiste impotriva lui si sunt extrem de dezamagit si indurerat de hotararea FA. ”

Scrie un comentariu