Categorii: Handbal, Stiri

Suferinta cu Germania

Nationala feminina de handbal a Romaniei a suferit prima infrangere in cadrul grupei D de la Campionatul Mondial din Serbia, 23-26 cu Germania. In precedentele doua jocuri, tricolorele trecusera fara probleme de Tunisia si Australia.

Elevele lui Gheorghe Tadici au avut un inceput slab de meci si, la mijlocul primei reprize, erau deja conduse la o diferenta de patri goluri. Romania a revenit in finalul primei parti, cand s-a apropiat la un singur gol, dar, imediat dupa pauza, jucatoarele germane s-au desprns din nou, chiar si la cinci lungimi, reusind sa-si conserve avantajul pana la sfarsitul partidei. Cu 6 goluri marcate, Ada Nechita a fost cea mai buna jucatoare a Romaniei, alaturi de ea remarcandu-se portarul Paula Ungureanu.

De cealalta parte, Susann Muller a punctat de 11 ori, avand o contributie fundamentala la cea de-a treia victorie din tot atatea jocuri pe care a obtinut-o echipa Germaniei. In urma victoriei cu Romania, Germania este sigura de locul sau in optimile de finala, faza a competitiei in care se califica primele patru clasate din fiecare grupa. Intr-un alt meci disputat marti in grupa D, Cehia a bifat primul succes la Campionatul Mondial, reusind sa castige cu 28-24 in fata Tunisiei.

Urmatorul meci al Romaniei este programat joi, cu Ungaria.

Scrie un comentariu