Categorii: Stiri

Surprize, suprize in NHL! Vancouver, Boston si Detroit eliminate din primul tur al play-off-urilor

Campionatul nord-american de hochei (NHL) este o competitie extrem de populara in lume, nu doar datorita spectacolului oferit de echipele participante, cat si datorita numeroaselor surprize si a faptului ca nu exista echipe puternice si echipe slabe.

Acest lucru a fost inca o data confirmat in prima runda a play-off-urilor din acest sezon, in care trei echipe vazute cu sanse mari la cucerirea Cupei Stanley au fost eliminate. Cea mai mare surpriza a venit de la Vancouver Canucks, echipa care a dominat clar Conferinta de Vest in sezonul regulat, dar care a fost invinsa acum net de Los Angeles Kings.

Echipa din L.A. a castigat primele trei meciuri ale disputei cu Vancouver, reusind sa surprinda pe toata lumea, mai ales in conditiile in care „regii” au avut mari emotii in a-si asigura locul in play-off-uri. A fost de doua ori 4-2 in Vancouver, dupa care 1-0 in Los Angeles, iar totul parea clar. Campionii Vestului din sezonul regulat au avut apoi o rabufnire de orgoliu, s-au impus cu 3-1 chiar pe terenul adversarilor lor, dar au cedat din nou acasa, scor 1-2.

Alta mare surpriza a fost si eliminarea echipei Boston Bruins, clasata pe locul doi in Conferinta de Est in sezonul regulat. Castigatorii Cupei Stanley de anul trecut au fost ingenuncheati de Washington Capitals, desi au condus disputa cu acestia de doua ori, cu scorul de 1-0 si 2-1.

Lucrurile n-au fost la fel de clare aici ca in partida dintre Vancouver si Los Angeles si astfel a fost nevoie de meci decisiv pentru a se decide echipa calificata mai departe. Chiar pe TD Garden, din Boston, Washington a reusit o victorie de senzatie, scor 2-1, dupa prelungiri si merge mai departe, in primele opt echipe din NHL.

In fine, Detroit Red Wings au fost protagonistii negativi ai celei de-a treia mari surprize din prima runda a play-off-urilor. Astfel, campionii din 2008 si de 11 ori castigatori ai Cupei Stanley, au cedat clar, scor 1-4, in fata lui Nashville Predators. Surpriza nu a fost insa foarte mare aici si era anuntata din sezonul regulat, echipa din Detroit clasandu-se doar pe cinci in Conferinta de Vest.

Celor trei echipe surprinzatoare li se alatura in runda a doua a play-off-urilor si St. Louis Blues, Chicago Blackhawks si Philadelphia Flyers, echipe care si-au respectat blazonul si si-au confirmat statutul de favorite. Ultimele doua locuri vor fi decise chiar maine, cand New York Rangers vor gazdui meciul decisiv cu Ottawa Senators, iar Florida Panthers vor primi vizita „diavolilor” din New Jersey. Ambele dueluri sunt egale in acest moment, scor 3-3.

 

Scrie un comentariu