Categorii: Stiri

Thunder castiga primul meci al finalei NBA cu Miami Heat

Kevin Durant si Russell Westbrook au condus pe Oklahoma City Thunder spre o victorie destul de confortabila in primul meci al finalei NBA, iar echipa nascuta in 2008 are prima sansa la titlul baschetului profesionist nord-american. Thunder a trecut cu 105-94 pe teren propriu de Miami Heat, desi debutul meciului a apartinut oaspetilor.

Primul sfert a fost dominat clar de echipa din Miami, care a inscris practic din toate pozitiile, reusind nu mai putin de 29 de puncte in 10 minute. Nici Thunder n-a evoluat rau in ofensiva, dar cele 22 de puncte reusite au fost prea putine pentru a face fata atacurilor furibunde ale duo-ului LeBron James – Dwyane Wade.

Nici sfertul al doilea nu a debutat chiar fericit pentru gazde, diferenta de scor crescand la un moment dat pana la 13 puncte in favoarea lui Heat. A fost 37-24 si 39-26 in debutul partii a doua, finalul sfertului doi consemnand o diferenta identica cu cea de la sfarsitul primului sfert (54-47 in favoarea echipei din Miami).

Durant si Westbrook, vedetele lui Oklahoma City, au calcat pedala de acceleratie chiar din debutul sfertului trei al meciului, iar dupa trei minute si jumatate de la reluare scorul era egal, 60-60. Tot Miami a avut initiativa pana aproape de finalul sfertului, Oklahoma preluand conducerea pentru prima data cu doar 16 secunde inainte de pauza, scor 74-73.

Ultimele zece minute ale meciului nu au avut practic istoric, Kevin Durant reusind sa inscrie in acest ultim sfert aproape la fel de mult cat o facuse in primele trei sferturi ale partidei adunate. 17 puncte a reusit jucatorul de 23 de ani intre minutele 30 si 40 ale meciului, jucatorii lui Miami Heat neavand nicio replica la jocul entuziasmant al MVP-ului All Star Game-ului din acest sezon.

Scorul final, 105-94 in favoarea lui Oklahoma City, face din campioana Vestului principala favorita la cucerirea titlului NBA in acest an. Totusi, Miami Heat nu si-a spus in mod sigur ultimul cuvant in duelul pentru trofeu si va incerca sa egaleze situatia la general vineri dimineata, cand va avea loc al doilea meci al finalei, tot pe terenul celor din Oklahoma.

Revenind la primul meci al finalei, sa spunem ca Durant a fost desemnat jucatorul partidei, acesta reusind 36 de puncte, 8 recuperari si 4 assist-uri. Si Russell Westbrook a reusit o evolutie remarcabila pentru gazde, incheind meciul cu 27 de puncte, 11 assist-uri si 8 recuperari. De partea cealalta, LeBron James a fost vedeta, ca de obicei, cu 30 de puncte, 9 recuperari si 4 pase decisive, Dwyane Wade avand insa o evolutie mai palida decat in mod normal (doar 19 puncte, 8 assist-uri si 4 recuperari).

Scrie un comentariu