Categorii: EURO 2016, Fotbal

Totul despre Euro 2012, episodul 16: Lotul Portugaliei

Doar doua zile au mai ramas pana la startul Campionatului European de fotbal si ne pregatim sa tragem linie la prezentarile loturilor celor mai importante echipe participante. Nu puteam insa sa incheiem fara sa va prezentam echipa Portugaliei, cea din care face parte probabil cel mai valoros jucator european al momentului, Cristiano Ronaldo.

Vazuta cu a saptea sansa la castigarea trofeului de bookmakerii Unibet, cei care-i acorda cota de 17,50, Portugalia merge la Euro de pe locul cinci in clasamentul FIFA si cu un lot pe alocuri stralucitor. Cu toate acestea, istoria ne spune ca lusitanii nu rezista foarte bine presiunii unui turneu final, cel mai bun rezultat al lor inregistrat la un Campionat European datand din 2004, atunci cand au pierdut finala impotriva Greciei.

Sa vedem insa lotul deplasat de selectionerul Paulo Bento in Polonia si Ucraina:

Portari – Eduardo (Benfica), Rui Patricio (Sporting), Beto (Porto)

Fundasi – Bruno Alves (Zenit), Pepe, Fabio Coentrao (Real Madrid), Ricardo Costa, Joao Pereira (Valencia), Rolando, Miguel Lopes (Porto)

Mijlocasi – Miguel Veloso (Genoa), Custodio, Hugo Viana (Braga), Joao Moutinho (Porto), Ricardo Quaresma (Besiktas), Ruben Micael (Atletico Madrid), Raul Meireles (Chelsea), Nani (Manchester United)

Atacanti – Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Hugo Almeida (Besiktas), Nelson Oliveira (Benfica), Silvestre Varela (Porto), Helder Postiga (Zaragoza)

Trei jucatori la Real Madrid, doi la Chelsea si Manchester United, alti patru care evolueaza in prima liga din Spania, plus cinci jucatori de la Porto, iar nationala Portugaliei arata ca una de care ar trebui sa se teama oricine. Totusi, lotul nu este unul foarte echilibrat si are „gauri” destul de mari.

In atac, in afara lui Ronaldo, lusitanii merg cu doi jucatori fara experienta la nationala si cu alti doi (Almeida si Postiga), care n-au parut niciodata capabili sa treaca de un anumit nivel. Poarta pare si ea un calcai a lui Ahile pentru portughezi, niciunul dintre cei trei goalkeeperi neridicandu-se la nivelul unui Casillas, Buffon sau Neuer.

La mijloc si in aparare Portugalia arata destul de bine pe hartie, media de varsta fiind una destul de scazuta, dar media de selectii la nationala destul de ridicata. Liderul jocurilor la reprezentativa este Cristiano Ronaldo, capitanul Portugaliei, cu 90 de selectii, urmat la mare distanta de Raul Meireles (57) si Nani, cu 54.

Paulo Bento nu va merge la Euro cu niciun debutant in tricoul Portugaliei, dar vor fi patru jucatori care au trei sau mai putine selectii la nationala. Cei mai tineri sunt Nelson Oliveira, de 20 de ani, Rui Patricio si Fabio Coentrao, ambii de 24, in vreme ce la polul opus sunt Ricardo Costa, de 31 de ani, Beto si Bruno Alves, ambii de 30.

 

Scrie un comentariu